В Чернігівській області піротехніки ДСНС знешкодили 2 бойові гранати часів війни

В Чернігівській області піротехніки ДСНС знешкодили 2 бойові гранати часів війни

28.03.15 12:26 0 627
25 березня мешканець с. Петрівка Бобровицького району під час проведення земляних робіт на своїй присадибній ділянці виявив боєприпаси, схожі за ознаками на ручні гранати. Чоловік одразу ж повідомив про знахідки рятувальників та правоохоронців. Останні оперативно взяли небезпечне місце під охорону.

Наступного дня піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС у Чернігівській області, які прибули за викликом, ідентифікували боєприпаси як дві ручні гранати Ф-1 та РГД-33 часів війни. Вибухонебезпечні предмети знешкоджені о 15:00 у спеціально відведеному місці за межами населеного пункту.

Слід зазначити, що з настанням весняно-польових робіт ймовірність виявлення небезпечних знахідок зростає. Нерідко їх знаходять на присадибних ділянках, полях, пасовищах та у лісосмугах. Пам’ятайте, що з часом та під впливом атмосферних явищ боєприпаси стають ще більш небезпечними, тож в жодному разі не намагайтесь їх переносити та порушувати цілісність. Необхідно позначити небезпечне місце за допомогою яскравої тканини та повідомити рятувальників за номером «101» або правоохоронців за номером «102». Знешкодженням вибухонебезпечних предметів мають займатись лише фахівці.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У мешканця ...
Наступна новина: У Львові безробітний викрав ...

КОМЕНТАРІ