Понад 150 житомирських правоохоронців взяли участь у навчаннях антитерористичного центру

Понад 150 житомирських правоохоронців взяли участь у навчаннях антитерористичного центру

30.03.15 14:01 0 649
У Житомирі розміновували обласну держадміністрацію, звільняли заручників та знешкоджували терористів - усе під час проведення навчань антитерористичного центру. Міліціонери відпрацьовували злагодженість дій з іншими правоохоронними структурами.

Близько 9.30 надійшло повідомлення про замінування приміщення Житомирської обласної державної адміністрації. До місця події терміново прибули відповідні підрозділи міліції та працівники екстренних служб. Після проведення евакуації людей з потенційно небезпечної будівлі та довколишньої території експерти-вибухотехніки розпочали перевірку інформації щодо замінування.

У цей час «терористи», вийшовши на зв'язок з представниками влади, повідомили про взяття заручників та свої вимоги щодо подальших дій.

Відтак у результаті тривалих перемовин частину захоплених у полон людей вдалося звільнити, а «терористам» на їх умови надали транспорт для подальшого пересування.

Проте уже за кілька сот метрів спецпідрозділи СБУ та міліції примусово зупинили і блокували транспортний засіб із заручниками, у подальшому звільнивши людей та затримавши зловмисників.

За попередніми оцінками, дії силовиків отримали схвальні відгуки.

- Такі тренування є постійними й мають на меті удосконалення навичок дій працівників відповідних підрозділів у надзвичайних ситуаціях чи при терористичних загрозах, - прокоментував голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

У свою чергу, заступник начальника УМВС – керівник міліції громадськї безпеки УМВС Юрій Лебідь зазначив, що у навчаннях взяли участь понад 150 працівників міліції. До їх функцій входило забезпечення евакуації працівників адмінустанови, оточення периметру потенційно небезпечної території, забезпечення фільтраційного режиму, ретельне обстеження приміщень щодо наявності вибухонебезпечних предметів та їх знешкодження, а також інші завдання.

Детальний аналіз навчань, який буде проведено згодом, дозволить визначити проблемні аспекти в діяльності усіх задіяних підрозділів та попередити їх в можливих реальних ситуаціях.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині міліціонери ...
Наступна новина: На Рівненщині оперативники ...

КОМЕНТАРІ