Бійці роти "Світязь" долучилися до облаштування у Луцьку центру дозвілля для дітей учасників АТО і переселенців

Бійці роти "Світязь" долучилися до облаштування у Луцьку центру дозвілля для дітей учасників АТО і переселенців

30.03.15 12:16 0 719
На суботник, організований представниками Волинського координаційного центру допомоги бійцям АТО, прибули й працівники волинської міліції.

Креативний простір для дітей облаштують у батьківській оселі відомих волинян – братів Олега та Юрка Покальчуків, які передали обійстя у безоплатну оренду волонтерам.

Активіст громадської організації «Самооборони Майдану» Марія Доманська розповіла, що будинок має стати творчим простором для розвитку дітей бійців АТО і переселенців, котрі через бойові дії змушені були покинути рідні домівки. Тож відтепер обійстя Покальчуків називатиметься креативний простір «Озерний вітер» (як і однойменна повість Юрка Покальчука).

Початком у створенні центру став великий суботник, тож насамперед активісти прибрали у будинку та впорядкували навколишню територію.

– Тут діти зможуть розвивати свої таланти: малювати, ліпити з глини, доглядати за рослинами, навчатися іноземних мов, пізнавати ази туризму та військово-патріотичного виховання тощо, – повідомили у «Самообороні Волині».

Своєю чергою бійці спецпідрозділу «Світязь», які долучилися до благородної акції, відзначили:

– Будучи на Сході, ми постійно допомагали місцевим людям, адже розуміли, наскільки їм важко. Не легше й тим, хто через постійні обстріли покинув свої домівки… На жаль, війна забрала життя чимало наших земляків, ще більше – повернулися із підірваним здоров'ям. Тому обов'язок кожного волинянина підтримувати і допомагати таким родинам в усьому. А облаштування дитячого центру дозвілля – яскравий тому приклад.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ