Житомирська область: протягом доби рятувальники 5 разів ліквідовували загорання сухостою

Житомирська область: протягом доби рятувальники 5 разів ліквідовували загорання сухостою

30.03.15 12:52 0 619
28 березня о 16:10 на пункт зв’язку 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Баранівка надійшло повідомлення про займання сухої трави по близу села Середня. До служби порятунку «101» повідомили мешканці села.

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що горить суха трава площею близько 2 гектарів і полум’я швидко розповсюджується в сторону будівель. Локалізувати пожежу вдалося вже о 16:33 та повністю ліквідувати о 17:05, цим самим врятувавши споруди селян він перекидання на них вогню.

Цього ж дня пожежні області ліквідовували загорання сухої рослинності у Новоград-Волинському, Черняхівському та Лугинському районах на загальній площі близько 13 га. Загиблих та травмованих немає.

Загалом з початку року це не перші випадки займання сухостою на відкритих територіях.

У зв’язку з цим, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області закликає громадян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків. Адже це не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ