Чернігівська область: внаслідок загоряння на луку сухої трави вогонь перекинувся на село

Чернігівська область: внаслідок загоряння на луку сухої трави вогонь перекинувся на село

30.03.15 11:30 0 592
28 березня об 11:27 у Сосницькому районі до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що внаслідок загоряння на луку сухої трави, сильні пориви вітру миттєво поширили вогонь на значну територію і він широким фронтом швидко дістався до с. Ляшківці, де охопив кілька нежилих подвір’їв.

За викликом негайно було направлено 2 відділення Сосницького державного пожежно-рятувального підрозділу, сільські пожежні команди з сусідніх сіл Шаболтасівка, Кудрівка та Чорнотичі, а також трактор з плугом для оборювання місцевості з метою запобігання поширенню вогню. Нелегкий двобій з вогнем тривав майже 5 годин в ході якого вогнеборці врятували 5 жилих і 15 нежилих подвір’їв та завадили полум’ю охопити весь населений пункт. Загальна сума врятованого майна оцінюється у 500 тис. гривень. Пожежа встигла знищити 13 нежилих будинків і 10 господарчих споруд різного призначення. Гасіння ускладнював сильний вітер та зарості сухостою, які заполонили всі нежилі подвір’я. Справа в тому, що в Ляшківці раніше налічувалося близько 70-ти жилих будинків, а зараз є тільки 5, де мешкає 8 літніх людей.

На місці пожежі працювала мобільна оперативна група Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Причиною займання стало необережне поводження з вогнем. Винна особа встановлюється.

Щоб зупинити страшну хвилю вогню, рятувальники закликають населення дотримуватись заходів пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з вогнем та не спалювати суху рослинність.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ