У Львові художники просто неба малювали та продавали свої картини

У Львові художники просто неба малювали та продавали свої картини

30.03.15 14:59 0 766
29 березня, львівські художники відкрили пленерний рік. Протягом кількох годин на площі Ринок митці малювали свої картини, щоб потім виставити їх на благодійну виставку-продаж.

Як минув перший етап пленеру «Lviv Seasons» бачила репортер ZIK-Стрім Соломія Коштура.

Участь у пленері взяли професійні художники, студенти Академії мистецтв і навіть аматори. Попри похмуру погоду, вранці 20 художників зібрались на площі Ринок, де 4 години кожен у своїй манері та стилі змальовував архітектуру міста.

«Це дуже добра можливість розпочати сезон малювання в пленері, подивитись, що інші намалюють, та й взагалі це класно», – розповіла аспірантка Академії мистецтв Валерія.

Протягом року таких планерів у Львові має відбутись ще три: у травні, жовтні та листопаді. Заходи організовують, аби залучити та мотивувати творчу молодь до активної участі в мистецькому процесі та створенні культурного середовища у різних локаціях Львова.

«Наш перший етап пленерів проводимо трохи із запізненням, в останню неділю березня, ми навмисне хотіли відтягти його, щоб було тепліше, але і погода нам не дуже сприяє. Втім люди прийшли, студенти, художники малюють. Пленер відбувся і ми сподіваємось, що у травні буде ще більше учасників», – зазначила співорганізатор мистецьких пленерів Іванна.

Після кількох годин малювання картини виставили на огляд містян просто неба. Протягом години перехожі голосуванням обирали найкращу роботу, а після підрахунку визначили переможця. Крім того, роботи з виставки можна було придбати. Частина коштів від продажу піде на підтримку АТО та на розвиток самого проекту.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 1 квітня ...
Наступна новина: Хмельницька область: за ...

КОМЕНТАРІ