На Вінничині півсотні набоїв вилучили міліціонери у жителя Хмільника

На Вінничині півсотні набоїв вилучили міліціонери у жителя Хмільника

31.03.15 08:55 0 572
28 березня у 30-річного чоловіка працівники хмільницької міліції вилучили півсотні набоїв калібру 5,6 мм до нарізної вогнепальної зброї.

Як розповів начальник хмільницької міліції Володимир Канюка, під час проведення санкціонованого обшуку у 30-річного жителя одного з сіл району працівники міліції вилучили 50 набоїв. Коробку з боєприпасами чоловік зберігав у шафі між книгами.

Зі слів чоловіка, набої він знайшов у минулому році в селі на вулиці. Знахідку вирішив залишити собі.

За висновком експерта, вилучені набої є бойовими до нарізної вогнепальної зброї калібру 5,6 мм. Мету зберігання та походження набоїв з'ясує слідство.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини проводяться заходи щодо добровільної здачі громадянами незареєстрованої вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозогінної, дратівної та травматичної дії. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають зброю та боєприпаси, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю та боєприпаси, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ