Цьогоріч на Вінниччині черга до садочків зменшиться більш ніж на 800 малюків (+фото)

Цьогоріч на Вінниччині черга до садочків зменшиться більш ніж на 800 малюків (+фото)

31.03.15 11:05 0 677
У 2015 році в області планують відкрити 9 дитячих дошкільних навчальних закладів та 12 груп у функціонуючих дитсадках. Це дасть можливість на Вінниччині додатково створити 810 місць для дітей. Про це під час щотижневої наради повідомив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Аби втілити задумане в життя, за попередніми розрахунками потрібно понад 33 мільйони гривень.

«Доброю традицією впродовж кількох років є відкриття нових садочків в обласному центрі. Так , цього річ у м. Вінниця з'явиться дитсадок для 300 дітей, цього разу у реконструйованому приміщенні по вулиці Порика. Також, планується завершення реконструкції приміщення в смт. Піщанка на 50 місць, що повністю задовольнить запити даної територіальної громади. Заплановано відкриття ДНЗ № 5 у м. Крижопіль, де вже повністю завершені будівельно-монтажні роботи і залишилося облаштування матеріальної бази. І це дасть змогу ліквідувати чергу в дошкільні заклади районного центру» – наголосив Ігор Івасюк.

На в регіоні діє 779 дошкільних навчальних закладів, де виховуються більше 56 тисяч хлопчиків та дівчаток. За словами Ігоря Івасюка, на Вінниччині мережа садочків постійно розширюється.

«Починаючи з 1991 спостерігався спад по кількості садочків на 40%. Але з 2005 року почалося поступове зростання в дошкіллі. Слід зазначити, що починаючи з цього періоду нам вдалося відкрити та відновити роботу 135 дошкільних навчальних закладів для 18 тисяч дітей. На 70 одиниць розширено мережу навчально-виховних комплексів «Загальноосвітня школа – дошкільний навчальний заклад» .

в області функціонують 124 таких заклади, що дало змогу додатково охопити довкіллям 3 тисячі дітей. Розвиток дошкілля дав можливість створити 1208 нових робочих місць для педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу. Незважаючи на всі складнощі та виклики часу, у 2014 році нам вдалось відновити роботу 12 ДНЗ на 595 місць та відкрити 10 додаткових груп на 198 місць. Така динаміка дозволила створити ще 238 робочих місць» – підкреслив Ігор Івасюк.

Послідовність кроків у розвитку дошкілля дозволила забезпечити освітні потреби населення у переважній більшості районів та міст. У поточному році майже 83,6% дітей віком від 3 до 6 років відвідують ДНЗ. Найкращий показник у м. Вінниця і Хмільник, Крижопільському та Мурованокуроливецькому районах.

Однак, незважаючи на всі досягнення, ще 2411 дошкільнят нашої області чекають своєї черги вступити до дитсадка.

Саме стільки батьківських заяв зареєстровано на у Вінницькому, Жмеринському, Крижопільському, Липовецькому, Піщанському, Погребищенському , Тиврівському районах та містах Вінниця та Жмеринка.

Найгострішою ця проблема є у м. Жмеринка.

На особливому контролі обласної державної адміністрації знаходиться питання організації харчування вихованців ДНЗ. За словами заступника голови – директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка, у більшості дошкільних навчальних закладів області забезпечено 3-разове харчування.

«За два останні роки середньо обласний показник вартості харчування для однієї дитини зріс на 32% і в 2014 році становив 11,18 грн. в день. Органи управління освітою, незважаючи на підвищення цін на продукти харчування, докладають всі зусилля для дотримання норм харчування у дошкільних навчальних закладах. Адже, якісне виконання цього завдання – це запорука здоров'я дітей у майбутньому» – зазначив Ігор Івасюк.

Оновлення змісту освіти у дошкільних навчальних закладах тісно пов'язане з використанням комп'ютерів.

«На половина ДНЗ вже забезпеченні комп'ютерною технікою та підключені до Всесвітньої мережі Інтернет. У 117 заеладах – створено власні вебсайти. У розвитку дошкільної освіти актуальним залишається питання навчання дітей з особливими потребами та обмеженими можливостями. Ми крок за кроком рухаємося до повноцінної інтеграції таких дітей у суспільство. На даний час понад 2,9 тисяч вихованців з особливими потребами відвідують дошкільні заклади. Для їх комфортного навчання функціонують 59 спеціалізованих та 58 санаторних груп. Проте, такі заклади функціонують лише у м. Вінниця, Жмеринка, Калинівка, Козятин та Ладижин. У 2014 році таку групу відкрито і в місті Немирів. Активне впровадження інклюзивної освіти у навчальні дошкільнят є пріоритетом у найближчій перспективі» – зазначив Ігор Івасюк.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: увага ...
Наступна новина: "Пильний" ...

КОМЕНТАРІ