На Волині правоохоронці затримали жінку,яка продала дитину

На Волині правоохоронці затримали жінку,яка продала дитину

31.03.15 15:25 0 609
3-річну доньку горе-матір разом зі співмешканцем оцінили у 20 тисяч доларів. Спритників правоохоронці затримали у момент передачі коштів. Свої дії пояснила просто: хотіла кращого життя для себе і дитини.

Про те, що жінка продає свою 3-річну доньку, правоохоронцям повідомили небайдужі. Про її намір знали навіть сусіди, адже вона, нічого не приховуючи, активно шукала покупців.

За словами керівника відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС України у Волинській області Олександра Мельничука, 26-річна мати вела аморальний спосіб життя. Жінка в минулому «підробляла» повією, а зараз ні вона, ні її співмешканець ніде не працюють, до того ж – обоє заглядають у чарку.

До думки продати доньку її підштовхнули побутові негаразди та нестача коштів, адже державної допомоги на утримання дитини для безтурботного життя не вистачало.

- За тиждень до оформлення купівлі-продажу «товару» жінка просила у родини, яка нібито мала намір купити дівчинку, завдаток. Тож, написавши розписку про отримання тисячі гривень, зловмисниця остаточно підтвердила серйозність своїх намірів, - розповів правоохоронець.

Зараз дівчинка перебуває у медичному закладі. Лікарі обстежують її психологічний та фізичний стан. Матір позбавлять батьківських прав, а подальшу долю дитини вирішуватимуть органи опіки.

- За вказаним фактом проводиться досудове розслідування за частиною третьою статті 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Тепер волинянці та її співмешканцю загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі. Обоє затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання луцького міськвідділу міліції. Вирішується питання про їх арешт, – повідомив Олександр Мельничук.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Валерій Коровій: «Кожна ...
Наступна новина: Закарпатських жінок ...

КОМЕНТАРІ