В Чернігівській виправній колонії № 44 провели День відкритих дверей

В Чернігівській виправній колонії № 44 провели День відкритих дверей

31.03.15 08:30 0 634
В Чернігівській виправній колонії № 44 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області 27 березня відбувся День відкритих дверей.

Спостережна комісія на чолі з заступником міського голови – керуючим справами виконкому Станіславом Віхровим, а також представники громадських і релігійних організацій, засобів масової інформації та родичі засуджених жінок мали змогу ознайомитися з умовами, в яких вони відбувають покарання, пересвідчитися в дотриманні їхніх прав.

За словами начальника Чернігівської виправної колонії № 44 підполковника внутрішньої служби Андрія Кирієнка, захід мав на меті показати суспільству, що держава піклується про кожного громадянина, і, навіть, якщо він оступився, дає йому можливість усвідомити свою провину та виправитися, відбуваючи строк покарання в нормальних умовах.

«Для полегшення соціалізації звільнених із місць позбавлення волі ми спільно зі спостережною комісією ведемо продуктивну роботу з паспортизації засуджених та надання їм пенсійних посвідчень», - розповів А. Кирієнко.

Учасники заходу оглянули приміщення установи, зокрема, й кімнату ресоціалізації, де працює психолог, переконалися в цілком задовільних комунально-побутових умовах тримання жінок.

У приміщенні школи було організовано виставку прикладного мистецтва виробів, виготовлених засудженими: вишивки, картини, ікони та ін.

На думку очільника спостережної комісії С. Віхрова, керівництво установи докладає максимум зусиль для соціального захисту засуджених. «Головне, в чому ми пересвідчилися, - це справді людське відношення. Колонія №44 може слугувати прикладом, як треба відноситися до засуджених», - вважає заступник міського голови.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: за ...
Наступна новина: Чернігів: 4 квітня - ...

КОМЕНТАРІ