Чернігів: фестиваль стемів та мініатюр «Талія та Мельпомена»

Чернігів: фестиваль стемів та мініатюр «Талія та Мельпомена»

31.03.15 14:25 0 593
26 березня в Чернігові у Центрі роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання відбулося справжнє свято акторської майстерності - фестиваль стемів та мініатюр "Талія та Мельпомена".

Не дивлячись на те, що фестиваль пройшов уперше, фактично він має вже 5-річну історію, адже став продовженням КВК між командами клубів за місцем проживання "Веселий пінгвін". Маленьким акторам та їх педагогам-організаторам формат КВК став замалий, не було змоги «розгорнутися» та показати всі свої таланти. Тож захід одержав нову форму та зміст, а разом із тим і нове, сподіваємося довге, життя.

Темою гри була обрана "Кіноманія" - тобто все, що пов`язано з кіно, знімальним процесом, акторами тощо. В заході взяли участь 9 команд клубів за місцем проживання, а саме: збірна команда клубів "Червоні вітрила" та "Юніор", команда клубу "Мушкетер", команда клубу "Камертон", збірна команда клубів "Інтелект" та "Клуб ім. Ю. О. Гагаріна", команда клубу "Десна", збірна команда клубів "Юність" та "Фортуна", збірна команда клубів "Джерельце" та "Чайка", команда клубу "Берегиня" та команда відділу соціально-профілактичної роботи. А оцінювало майстерність акторів справедливе журі: директор Центру В'ячеслав Давидов, начальник відділу у справах сім`ї та молоді Валерій Семенець та КВН-щик Сергій Койдан. Один виступ мав тривати до 7 хвилин та оцінювався за 10-бальною шкалою.

Виступи команд могли бути різними – веселими, сумними, філософськими, романтичними тощо. Команди були налаштовані показати всю багатогранність своїх талантів. Тим, що запам`яталися глядачу, було подаровано найбільше овацій. Наприклад, збірна команда клубів "Червоні вітрила" та "Юніор" показала веселий виступ про кінотеатри, де висміювалися вади, що можуть бути і у сучасного глядача, і у сучасного актора. Команда відділу соціально-профілактичної роботи показали філософську та надихаючу мініатюру про те, що у кожного в житті своя "кінороль", але як ми її виконаємо – залежить лише від нас самих. Збірна команда клубів "Джерельце" та "Чайка" розвеселили глядачів стемом про зйомки одного і того ж фільму у різних жанрах. А команда клубів "Фортуна" та "Юність" відтворили на сцені справжнє індійське кіно з яскравими маленькими акторами у головних ролях. Команда клубу "Десна" дуже органічно та талановито показала непорозуміння між режисером та актором другорядної ролі. А перше місце отримала команда клубу "Берегиня". Її "кіно" про сучасні колоритні перевезення у маршрутних таксі, де доброзичливо висміювалися вади як водіїв, так і пасажирів, підкорило всіх. Неповторним було і виконання стему про непорозуміння між українським та американським режисерами через труднощі перекладу.

Тож журі одностайно присудило перемогу команді клубу "Берегиня", друге місце зайняла збірна команда клубів "Юність" та "Фортуна", а третє – команда відділу соціально-профілактичної роботи.

Вітаємо переможців та бажаємо усім командам успіхів у майбутньому.

Також Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання висловлює подяку Коледжу економіки та технологій ЧНТУ за гостинно надане приміщення та музичний супровід.

За інформацією Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Переселенці зі сходу без ...

КОМЕНТАРІ