У Львівській області рятувальники дбають про безпеку закладів відпочинку

У Львівській області рятувальники дбають про безпеку закладів відпочинку

31.03.15 16:59 0 649
Фахівці Головного управління ДСНС України у Львівській області провели бесіду з питань пожежної й техногенної безпеки із працівниками мережі ресторанів !FEST.

Рятувальники роз’яснили працівникам мережі вимоги безпеки для відпочинкових закладів аби запобігти виникненню небезпечних подій. Зокрема, у розмові поговорили про утримання шляхів евакуації. Розміщення у приміщеннях меблів та обладнання слід здійснювати таким чином, щоб забезпечувався вільний евакуаційний прохід до дверей виходу з приміщення. Евакуаційні шляхи і виходи повинні постійно утримуватися вільними, нічим не захаращуватися.

В світовій історії траплялися прикрі випадки загибелі та травмування людей через утримання шляхів евакуації у невідповідному стані. Для кращого засвоєння інформації, рятувальники продемонстрували повчальні фільми.

Важливим елементом безпеки є наявність достатньої кількості первинних засобів пожежогасіння. Відпочинкові заклади повинні бути забезпечені необхідною кількістю вогнегасників, їх слід встановлювати в легкодоступних та помітних місцях таким чином, щоб вони не заважали під час евакуації і була можливість прочитування маркувальних написів на корпусі. Заряджання та перезаряджання вогнегасників має виконуватися відповідно до інструкції з їх експлуатації.

Усі працівники установи повинні вміти користуватися вогнегасниками, тому надзвичайники розповіли та показали як правильно використовувати засоби пожежогасіння.

Аби знати вимоги протипожежних правил, усі працівники при прийнятті на роботу і за місцем роботи повинні проходити інструктажі з питань пожежної безпеки.

Під час спілкування фахівці ДСНС поговорили із присутніми про обов'язки та дії працівників у разі виникнення пожежі. Це важливий аспект для оперативного та якісного реагування на небезпечну подію, яка виникла.

На завершення розмови, рятувальники нагадали порядок дій у разі виявлення підозрілих чи вибухонебезпечних предметів, надходженні повідомлення про замінування чи звучанні сигналу оповіщення.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ