У Хмельницькому відбувся науково-практичний семінар в рамках проведення в Україні Європейського тижня імунізації

У Хмельницькому відбувся науково-практичний семінар в рамках проведення в Україні Європейського тижня імунізації

01.04.15 10:17 0 618
У Хмельницькому відбувся науково-практичний семінар «Проблемні питання профілактики та лікування інфекційних і соматичних захворювань у дітей», організований і проведений Міністерством охорони здоров'я та Департаментом охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації в рамках проведення Європейського тижня імунізації з метою удосконалення організаційної роботи з питань імунопрофілактики та інфекційних хвороб.

В роботі семінару взяли участь провідні дитячі спеціалісти Міністерства охорони здоров'я: доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, головний позаштатний дитячий імунолог МОЗ Л. І. Чернишова, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, головний позаштатний дитячий інфекціоніст МОЗ С.О. Крамарьов, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри дитячих і підліткових захворювань НМАПО ім. П.Л. Шупика, головний позаштатний педіатр МОЗ Г.В. Бекетова, доктор медичних наук, професор, керівник відділення проблем харчування та соматичних захворювань у дітей раннього віку Державної установи «НІАГ НАМН України», позаштатний дитячий гастроентеролог МОЗ О.Г. Шадрін, доктор медичних наук, професор, завідуючий кафедри педіатрії №2 НМАПО ім. П.Л. Шупика В.В. Бережний, доктор медичних наук, професор кафедри педіатрії №2 НМАПО ім. П.Л. Шупика М.Є. Маменко.

Науковці обговорили особливості нового календаря щеплень та прочитали низку лекцій на такі теми: «Симптоматична терапія, лікування та профілактика респіраторних захворювань у дітей», «Діарея у дітей. Невідкладна терапія дегідратації» (професор В.В. Бережний), «ГРВІ у дітей. Окремі штрихи до лікування», «Діарея у дітей. Профілактика та лікування» (професор С.О. Крамарьов), «Інноваційні підходи до лікування гострих респіраторних інфекцій та їх ускладнень у дітей та підлітків. Бронхообструктивний синдром, майстер-клас для лікарів», «Профілактика ускладнень та рецидивів респіраторних інфекцій» (професор Г.В. Бекетова), «Диференційний підхід до лікування кашлю у дітей» (професор Л.І. Чернишова), «Стафілококові інфекції шкіри у дітей. Підходи до лікування», «Корекція астенічного синдрому в комплексній терапії інфекційних та соматичних захворювань у дітей» (професор М.Є. Маменко), «Сучасні підходи до діагностики та лікування функціональних захворювань шлунково-кишкового тракту у дітей» (професор О.Г. Шадрін).

По закінченні семінару усі його учасники отримали навчальні сертифікати.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ