На Хмельниччині на території хімічно-небезпечного підприємства відбулися комплексні тактичні навчання

На Хмельниччині на території хімічно-небезпечного підприємства відбулися комплексні тактичні навчання

01.04.15 11:56 0 577
31 березня на території ПП «Ізяславмолпродукт» із особовим складом об’єктових аварійних формувань та оперативних служб району відбулися комплексні тактичні навчання з реагування на надзвичайну ситуацію техногенного характеру.

За тактичним задумом, внаслідок розгерметизації системи компресорної з зрідженим амоніаком сталося витікання небезпечної хімічної речовини з послідуючим її випаровуванням. Утворилася хмара, що рухається в напрямку житлового масиву. Серед працюючого персоналу є постраждалі.

Під час розвідки чергові відділення 13-ї державної пожежно-рятувальної частини встановили місце знаходження «потерпілих», транспортували їх до працівників медслужби, які надали медичну допомогу. Одночасно з рятувальними роботами вогнеборці ліквідовували аварію та встановили водяну завісу в напрямку розповсюдження небезпечної хмари. В свою чергу, працівники РЕМ та газової служби відключили електричні та газові мережі, а районної санепідемстанції – провели заміри стану навколишнього повітря та води. Фахівці служби охорони громадського порядку обмежили рух на небезпечній ділянці.

Проведення навчання дало можливість перевірити дії особового складу об’єктового аварійного формування та оперативних служб району під час ліквідації умовної надзвичайної ситуацій, пов’язаної з розливом амоніаку.

Ізяславський районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: В Луцьку свято мистецтва у ...

КОМЕНТАРІ