Аграріями Вінниччини вже залучено понад 3 мільярди гривень на підготовку і проведення комплексу весняно-польових робіт (+фото)

Аграріями Вінниччини вже залучено понад 3 мільярди гривень на підготовку і проведення комплексу весняно-польових робіт (+фото)

01.04.15 12:01 0 662
Про це повідомив під час Всеукраїнської селекторної наради щодо механізмів здешевлення банківських кредитів для сільськогосподарських товаровиробників директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик.

«В переважній частині це власні ресурси,- зауважив він,- проте, на вже 133 сільськогосподарських товаровиробники Вінниччини отримали в комерційних банках 215 млн. гривень кредитів. Тож вони з нетерпінням чекають на фінансування Програми по здешевленню кредитних ресурсів».

За словами Миколи Неїлика, на вчорашній день в області вже посіяно понад 62 % площ ранніх зернових, на 4 % площ - цукрових буряків, деякі райони розпочали посів ярого ріпаку

Проте, у поточному році витрати сільгосппідприємств області на підготовку і проведення комплексу весняно-польових робіт зросли, у порівнянні з 2014 роком на 59 %, 9 (з 2,9 до 4,6 млрд. грн.)

Тож агроформування, які в недостатній кількості мають власні обігові кошти і вимушені залучати кредитні ресурси на посівну, значною мірою розраховують на державну підтримку та відшкодування відсотків по кредитах.

Микола Неїлик також повідомив, що за 2 місяці поточного року сільгосппідприємствами області перераховано до бюджету суму єдиного податку біля 6,1 млн. грн., або у 4,8 рази більше ніж за аналогічний період минулого року (1,3 млн. грн.).

«Такий результат отримано, в першу чергу, за рахунок внесених змін до Податкового Кодексу. Отриманий додатковий фінансовий ресурс дасть змогу частково його використати на вирішення соціальних питань на селі»,- підкреслив він.

На Вінниччині вже кілька років підряд існує практика укладання соціальних угод між місцевими територіальними громадами та суб'єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність на їх території.

В результаті чого, тільки за минулий рік сільські та селищні ради отримали понад 35 млн. грн., які використані на розвиток сільських територій.



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ