У Луцькій міській дитячій поліклініці хочуть придбати сучасний апарат УЗД

У Луцькій міській дитячій поліклініці хочуть придбати сучасний апарат УЗД

01.04.15 18:07 0 660
Під час брифінгу головний лікар КЗ “Луцька міська дитяча поліклініка” Оксана Лєщинська розповіла, що запорукою успішного лікування та швидкого одужання є правильна діагностика. Встановлення правильного діагнозу дуже необхідно. Нині в закладі є УЗД-апарат, якому уже 25 років, і він уже відпрацював свій ресурс та не дає можливості робити нормальне обстеження. Вона наголосила, що поліклініка обслуговує 50 тисяч дітей. Щоденно заклад відвідує 2 тисячі дітей. Дітей обстежують на різні паталогії, зокрема, серця. За її словами, у багатьох дітей діагностують різноманітні вади серцево-судинної системи. Завдання лікарів - вчасно це виявити і розпочати лікування, аби уникнути ускладнень.

Оксана Лєщинська розповіла, що Волинська обласна клінічна лікарня допомагає в обстеженні дітей. Проте, на їхній УЗД-апарат дуже велике навантаження, бо там обслуговуються діти з усієї області. Крім того, це створює значні незручності батькам. За її словами, батьки змушені брати направлення у міській дитячій поліклініці, записуватися на обстеження, чекати в чергах. Це все займає час.

З придбанням нового сучасного УЗД-апарата у Луцьку міську дитячу поліклініку дало б можливість фахівцям закладу проводити точну діагностику хворих, зекономити час і кошти батьків. Оксана Лєщинська зауважила, що у приватних медичних закладах ультразвукова діагностика коштує від 120-140 гривень. У нинішній складний час батькам накладно витрачати таку суму.

Головний лікар КЗ “Луцька міська дитяча поліклініка” наголосила, що для надання якісних послуг громадянам, покращення матеріально-технічної бази носить важливе значення. Оксана Лєщинська повідомила, що окремі підприємства пропонують апаратуру у розстрочку чи кредит. Однак, за її словами, для цього необхідно внести передоплату у розмірі орієнтовно 60 %. Вона наголосила, що нині хочуть зібрати кошти для внесення першого внеску. Оксана Лєщинська зазначила, що з цією метою вони розпочинають благодійну акцію “УЗД для дитячого серденька”. Наголосила, що сподівається на допомогу представників бізнесу, благодійних фондів, небайдужих громадян. Вони хочуть зібрати 500 тисяч гривень, щоб придбати УЗД-апарат з кардіодатчиком.

До допомоги поліклініці долучиться й благодійний фонд «Стопрак». Його президент Марія Адамчук розповіла, що їхня діяльність спрямована не тільки на боротьбу з онкологією, але й загалом на допомогу медичним закладам. Вона наголосила, що дуже важливим значенням для правильного лікування дітей є вчасна та точна діагностика. Без сучасної апаратури, на її думку, це зробити важко. За її словами, їхній фонд має досвід збору коштів і нині є надія,що їх вдасться зібрати швидко. Марія Адамчук зазначила, що хотілося б до кінця весни придбати УЗД-апарат для дитячої поліклініки.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров'я Федір Кошель зазначив, що придбання сучасного медичного обладнання є важливим питанням у якісному лікуванні хворих. Він зауважив, що медичним закладам постійно допомагають благодійні фонди, і за це їм величезна вдячність. Федір Кошель зауважив, що й нині є надія завдяки підтримці не байдужих людей придбати УЗД-апарат.

Кошти для придбання УЗД-апарату можна переказувати на рахунок благодійної організації “Муніципальна лікарняна каса”, відкритий РБ “Аваль” МФО 380805, р/р 26003150825, ЄДРПОУ 23255102. В призначені платежу необхідно зазначати: “УЗД для дитячого сердечка”.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку знесуть частину ...

КОМЕНТАРІ