В Закарпатській області навіть укріплені двері й грати на вікнах не вбережуть житло від злодія

В Закарпатській області навіть укріплені двері й грати на вікнах не вбережуть житло від злодія

01.04.15 13:15 0 589
* Начальник Мукачівського міжрайонного відділу Державної служби охорони Андрій Глинський радить краянам користуватися послугами міліцейської охорони. Надійність служби ДСО – майже сто відсотків.

- Пане Андрію, яка ситуація з квартирними крадіжками на Закарпатті?

- На жаль, в області спостерігається зростання злочинності. Буду говорити тільки про той вид злочинів, в якому компетентна ДСО, а саме квартирні крадіжки, розбійні напади. Тільки за минулий рік цей показник зріс на 20 відсотків порівняно з попереднім. 2015-й теж розпочався досить жваво для працівників ДСО: велика кількість крадіжок, хуліганств та розбійних нападів. Давненько так не розпочинався рік…

Крадіжка дедалі частіше перетворюється в розбійний напад. Крадіїв вже не лякає присутність вдома господарів. Варто згадати хоча б випадок у с.Сторожниця Ужгородського району на початку березня, коли злочинці катували батька, вимагаючи в нього гроші на очах у дитини. А нещодавно міліція затримала злочинців, які вчиняли розбійні напади в Хустському районі. Приїжджі з Одеси, Молдови дізнавалися про потенційних жертв, продаючи дешевий товар, а вночі пробиралися в хату жертви й вимагали гроші.

Вплинула на показники і економічна прірва, адже жителі області виживають, як можуть. Немалу роль зіграла і міграція до регіону осіб з кримінальним минулим.

- Як протидіє злочинності ДСО?

- Злочинці постійно вдосконалюються, підлаштовуючись під ті засоби, з допомогою яких правоохоронці з ними борються. Ми ж, як підрозділ МВС, маємо не лише йти в ногу з часом, але й бути на крок попереду. Системи охоронної сигналізації, до прикладу, вже зовсім не такі, якими вони були років 10 тому. Керівництво служби постійно слідкує за технічними новинками. Як результат, наряди наших груп затримання завжди вчасно прибувають на місця виклику чи спрацювання сигналізації. Відсоток надійності нашої охорони складає 99,9 відсотків.

Наші наряди не сидять на місці, весь час проводять патрулювання в межах своїх місць дислокації. Ми проводимо з працівниками щоденні інструктажі. Міліціонери на об'єктах добре вивчають кожного клієнта, що заходить всередину. Нещодавно працівників навчали правилам поводження з вибуховим пристроями. Можу впевнено сказати – ми готові до будь-якої ситуації.

- Як відбувається реагування на тривожні спрацювання?

- На об'єктах під охороною встановлюються сучасні засоби сигналізації, до прикладу - кнопки тривожного виклику міліції. Як тільки власник натискає її, сигнал надходить на пульт централізованого спостереження. Чергова пульту передає інформацію про об'єкт наряду, який і виїжджає на місце пригоди. Групи затримання, як правило, складаються з трьох озброєних співробітників міліції. Прибувши, міліціонери з'ясовують причину спрацювання сигналізації, виявляють, переслідують і затримують злочинців.

- На що ви б хотіли звернути увагу жителів області?

- Хочу нагадати людям, що в області в громадських місцях розміщено більше сотні кнопок «Термінового виклику міліції». Встановлені вони в загальнодоступних місцях: в аптеках, магазинах, готелях. Скористатись нею може кожен, хто потребує допомоги правоохоронців. Якщо людина стала жертвою чи свідком злочину, вона має право звернутися в заклад, на якому є вивіска «Терміновий виклик міліції», й попросити адміністратора чи охоронця натиснути «тривожну» кнопку. А вже за лічені хвилин група міліціонерів прибуде на місце події. Така система значно спрощує боротьбу зі злочинністю.

- Чи є у вас поради для закарпатців, як вберегти себе та свою родину від непроханих гостей?

- Нерідко власники житла встановлюють сучасні двері, замки, решітки на вікнах. Ще кілька років тому я б сказав, що це хороший метод захисту. Але останнім часом злодії стали досвідченішими та мають у своєму арсеналі різноманітні відмички. Серед «силових» способів проникнення лідирують методи віджиму пластикового вікна та пошкодження дверей, проникнення шляхом пошкодження серцевини замка. Тому всі ці методи не рахую надійним захистом від «домушників». Та все ж не нехтуйте і ними, адже відкривання дверей з багатьма замками займе більше часу.

Також краянам варто бути обачнішими – навіть на п'ять хвилин не залишати незамкненою квартиру. Не розголошуйте інформацію про свій розпорядок дня – в який час вас немає вдома, коли їдете у відпустку і т.д.

І головне. Якщо ви націлені серйозно захистити своє майно, то допоможе вам у цьому Державна служба охорони. Наші працівники цілодобово готові прийти вам на допомогу.

Для довідки:

Щоб отримати консультації про послуги ДСО, можна зателефонувати за тел. 0-800-502-220 або 0-800-211-000. Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні. Лінія працює цілодобово.

Також можна звернутись в управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області.Наша адреса: м.Ужгород, вул.Ференца Ракоці, 13 А.

УДСО при УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вирок суду вислухав ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ