Івано-Франківщина: відбулася зустріч працівників Управління ДСНС в області з священнослужителями

Івано-Франківщина: відбулася зустріч працівників Управління ДСНС в області з священнослужителями

01.04.15 09:05 0 622
З наближенням Великодня, щоб запобігти пожежам у храмах краю працівники У ДСНС в області взяли участь у зборах деканату під ке­­рів­ництвом Митрополита Івано-Франків­сь­кої Архієпар­хії УГКЦ Владики Володимира Війтишина.

На зборах обговорили чимало пи­­тань, зокрема велику увагу при­ді­лили запобіганню виникнення пожеж під час проведення Великодніх свят. Як було зазначено, на території області є понад тисяча ку­льтових споруд – хра­­мів, соборів, церков, мо­литовних до­мів. І за даними статистики, в осно­в­­ному культові споруди горять під час вихідних днів та великих релігійних свят, адже, завершуючи святкові служби, священики та прихожани ­ко­­­ристуються кадильним вугіллям та сві­­­чками. Застосування відкритого вогню вимагає особливої пильності, від­так нагадування про ретельне дот­ри­ма­ння правил безпеки є доречним. В ході зустрічі працівники Уп­рав­лі­ння ДС НС в області звернули ува­­гу присутніх на випадки пожеж, які трапилися на території об­­ласті ос­та­­­н­нім часом, підкрес­ли­­вши, що пе­реважна їх більшість трапляє­ть­ся са­ме з людської нео­бе­режно­сті чи не­дбалості, а також через порушення правил поже­жної без­пе­ки при влаштуванні та експлуатації електромереж.

Також були роздані ли­с­­тівки застережую­чо­го характеру про дотримання пра­вил пожежної безпеки в культових спору­дах та звернена увага на правильність дій під час режиму підвищеної готовності. Ві­д­ра­дно, що священнослужителі з ро­зу­мінням ставляться до ініціативи рятува­льників, усві­до­млюючи жи­т­­тєву важливість да­ної проблеми, і ця зустріч відбулася у формі активного живого діалогу.

- Ми, як священнослужителі, хо­че­­­мо звернути особливу увагу наших лю-

­дей Прикарпаття, щоб вони обережно ставилися до вогню, бере­г­­ли се­бе, свої домівки та храми. Ми хочемо цією нашою співпрацею по­пе­реди­ти лихо чи нещастя, – за­з­на­чив Володимир Війтишин. Також свя­­щенослу­жи­телі запевнили ряту­ва­­льників, що постійно напередодні великих релігі­й­них свят нагадують вірянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Закарпатті прокуратура ...

КОМЕНТАРІ