У Рівненській області усю інформацію переселенцям надають на місці проживання

У Рівненській області усю інформацію переселенцям надають на місці проживання

01.04.15 17:53 0 692
У с. Верба за сприяння спеціалістів Дубенського міськрайонного центру зайнятості відбулася зустріч з внутрішньо переміщеними особами. Місцем спілкування став обласний комунальний заклад «Вербська загальноосвітня санаторна школа-інтернат», де оселилися і проживають переселенці. Саме в місцях компактного проживання проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу працівники служби зайнятості задля максимального сприяння у працевлаштуванні.

Готуючись до виїзного дня, спеціалісти ретельно продумали всі деталі зустрічі. Для двох осіб, які прибули нещодавно, передбачили можливість надання повного комплексу послуг. З іншими, які вже тривалий час перебувають у районі, обговорили план подальшого працевлаштування із можливим залученням до громадських робіт.

Щоб визначити потреби переселенців і мету звернення до служби зайнятості, фахівці провели анкетування переміщених осіб. Таке опитування дуже важливим психологічним підгрунтям у подальшому сприянні працевлаштуванню. Для глибшого ознайомлення із послугами служби зайнятості переселенцям роздали довідкові буклети, які містять поради з пошуку роботи, інформацію про громадські та тимчасові роботи, започаткування власної справи та інтернет-послуги. Учасникам зустрічі показали, як користуватися сучасними інтернет-ресурсами: порталом «Труд» та сайтом Рівненського обласного центру зайнятості, на яких можна почерпнути корисну інформацію та переглянути оновлені бази вакансій. На завершення переселенцям показали реєстр вакансій, актуальних у Дубенському районі.

Спеціалісти центру зайнятості вислухали всі розповіді про проблеми, які хвилюють кожну людину, яка переїхала із зони АТО. Головне, щоб у такі важкі хвилини знайшлися люди, які готові підтримати та допомогти. Переселенці отримали повний комплекс інформаційних, консультаційних та психологічних послуг. І, якщо вони дослухаються до всіх рекомендацій та порад фахівців служби зайнятості, то кожен із них обов'язково знайде своє місце під сонцем.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: У Луцькій міській дитячій ...

КОМЕНТАРІ