У Рівненській області рятувальники дбають про забезпечення належного протипожежного стану культових споруд

У Рівненській області рятувальники дбають про забезпечення належного протипожежного стану культових споруд

01.04.15 12:11 0 654
Наближається Великдень. Тому й не дивно, що саме в цей період значно зросла увага співробітників Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області до культових споруд. Адже в ці святкові дні храми відвідає велика кількість населення. До того ж, під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь, що є вкрай небезпечним при значному скупченні людей.

З метою запобігання випадкам пожеж у культових закладах, 31 березня в стінах Свято-Покровського кафедрального собору рятувальники провели інструктивне заняття з благочинними Української Православної церкви міста Рівне та Рівненського району. Співробітники ДСНС проінформували святих отців про стан пожежної безпеки в області та основні проблеми протипожежного захисту культових споруд. Зокрема, було наголошено, що на Рівненщині за останні п`ять років на території церковних об`єктів виникло 4 пожежі. Здебільшого вогонь спалахував через необережне поводження з вогнем та коротке замикання.

Працівники Держслужби з НС вкотре звернули увагу священнослужителів на важливість дотримання правил пожежної безпеки в культових спорудах, особливо під час святкових Великодніх Богослужінь, на обов`язковій наявності в храмах первинних засобів пожежогасіння, вільному доступу до евакуаційних виходів та справність електромережі.

На завершення святим отцям було вручено пам`ятки із роз`ясненням основних правил пожежної безпеки у культових закладах для розповсюдження їх у храмах області. Священнослужителі запевнили, що у церковних проповідях та під час спілкування з парафіянами поза цервою вони постійно нагадують населенню про необхідність поважного ставлення до правил пожежної безпеки й наголошують на обов’язку кожного оберігати найвищу цінність, що дарована Богом – людське життя.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Юрій Корецький зазначив, що тільки спільними зусиллями рятувальників і служителів церкви, насамперед, настоятелів храмів, удасться вкласти у душі парафіян усвідомлення всієї біди, яку несе з собою нещадна вогняна стихія. А водночас і розуміння того, що нещастя можна уникнути, якщо дотримуватись правил пожежної безпеки.

Не оминули увагою працівники Служби порятунку і таку важливу тему сьогодення, як режим підвищеної готовності в області, порядок дій у випадках надзвичайних ситуацій та укриття у захисних спорудах.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ