Рівненщина: на Радивилівщині суд покарав чоловіка,який ошукав друзів

Рівненщина: на Радивилівщині суд покарав чоловіка,який ошукав друзів

01.04.15 16:58 0 688
Розглянувши кримінальне провадження за фактом шахрайства, Радивилівський районний суд покарав 21-річного місцевого жителя штрафом в розмірі однієї тисячі 360 гривень.

Минулого літа Владислав, користуючись давніми дружніми стосунками і довірливими відносинами з Володимиром, позичив у нього ноутбук, пообіцявши наступного дня повернути. Натомість, у сусідніх Бродах, що на Львівщині, хлопець здав техніку у ломбард.

Оскільки Владислав у визначений термін не повернув фінансовий кредит, наданий йому під заставу, працівники ломбарду реалізували ноутбук через комісійну торгівлю.

Невдовзі, аналогічного обману від хлопця зазнав і місцевий мешканець Андрій, ноутбук якого, в подальшому, теж був реалізований на комісійних торгах.

- Під час розслідування кримінального провадження за частинами 1 та 2 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, згідно з висновками судово- товарознавчих експертиз, потерпілі зазнали матеріального збитку понад 17 тисяч гривень, - прокоментував начальник Радивилівського РВ Віталій Кеда.

У січні цього року, між потерпілими та обвинуваченим була укладена добровільна угода про примирення, зі всіма взятими на себе сторонами зобов'язань. Районний суд затвердив її, переконавшись в тім, що умови угоди відповідають статті Кримінального процесуального кодексу України, яка визначає її зміст, не порушують прав та інтересів осіб, а також заподіяні збитки друзям обвинувачений повністю відшкодував.

Проте, за скоєний злочин чоловіку доведеться сплатити штраф у розмірі однієї тисячі 360 гривень.

Оксана Шуляк,

Радивилівський РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Львові молодик викрав ...

КОМЕНТАРІ