У Рівненській області у Рокитному на Дні відкритих дверей переселенці та демобілізовані отримали всю актуальну інформацію

У Рівненській області у Рокитному на Дні відкритих дверей переселенці та демобілізовані отримали всю актуальну інформацію

01.04.15 12:37 0 695
День відкритих дверей для вимушено переміщених осіб та демобілізованих військовослужбовців відбувся 31 березня у Рокитнівському районному центрі зайнятості.

Відкриваючи захід, директор районного центру зайнятості Олена Боюка підкреслила його важливість та розповіла про основні напрями діяльності служби зайнятості.

Начальник відділу організації працевлаштування населення Тетяна Кисорець ознайомила присутніх з ситуацією на ринку праці району, поінформувала про комплекс послуг служби зайнятості, вимоги законодавства про працю, надала кваліфіковані відповіді на запитання стосовно соціальних гарантій у сфері працевлаштування. Провідний фахівець з питань зайнятості Юлія Кінчур презентувала учасникам Дня відкритих дверей нові механізми підтримки у працевлаштуванні – компенсацію безробітним з числа вимушено переміщених осіб фактичних транспортних витрат на переїзд до місця отриманої роботи в іншій адміністративно-територіальної одиниці, а також витрат для проходження попереднього медичного та наркологічного огляду, якщо це відповідно до законодавства необхідно для працевлаштування.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Галина Пахнюк зустрілася з представниками ринкоутворюючих підприємств: ДП «Рокитнівське лісове господарство», ДП «Остківське лісове господарство», ТОВ «ВЕАР», ПАТ «Томашгородський щебеневий завод». Вона роз'яснила законодавчі зміни стосовно компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів та на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб.

Учасники заходу ознайомилися з вакансіями, папками з описами професій, паспортами підприємств, установ та організацій. Бажаючі пройшли профдіагностичне тестування для визначення своєї професійної спрямованості.

Наприкінці заходу Олена Боюка підсумувала: «Робота як нашого центру зайнятості, так і установ, які опікуються проблемами внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих військовослужбовців, організована таким чином, щоб оперативно реагувати на всі запити громадян, які потребують гарантій соціального захисту. А це – вирішення різних побутових питань, пошук роботи, доступ до наявних вакансій, матеріальне забезпечення. Тож ми повинні працювати відповідально і злагоджено».

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ