На Тернопіллі котельню дошкільного навчального закладу у Підволочиському районі перевели на тверде паливо

На Тернопіллі котельню дошкільного навчального закладу у Підволочиському районі перевели на тверде паливо

01.04.15 15:37 0 833
На Тернопільщині продовжується переведення об`єктів на альтернативні види палива. Зокрема, твердопаливний котел встановили у дошкільному навчальному закладі І ступеня у с. Гнилиці Підволочиського району. Економія дуже відчутна, зауважив сільський голова Ілько Стахурський.

«Кошти поступили вкінці грудня, і одразу після того почалися роботи, встановили котел на твердому паливі, - зазначив він. - Тому вже після зимових канікул опалюємо приміщення лише дровами. Їх в нас достатньо. Загалом, переведення об`єкта на альтернативні види палива обійшлося у 200 тисяч гривень».

27 березня у рамках робочої поїздки у Підволочиський район заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Бицюра оглянув модернізовану котельню.

«Доволі якісно проведені роботи підрядчиками, - контатував він. - Як бачимо, робота не припиняється навіть під час опалювального сезону. За 2014 рік ми перевели на тверде паливо близько 70 об`єктів, що дозволило зекономити газ і значну суму коштів для інших ініціатив».

За словами заступника, переведення на тверде паливо – це не самоціль. Головне - скорочення споживання природного газу та економія коштів, які мешканці області витрачали на енергоносії. А це - майже 2 млрл гривень щороку.

«Ці кошти «вимиваються» з економіки області і спрямовуються на столичні структури, енергогенеруючі компанії, - каже Леонід Олексійович. - На цей рік нашим першочерговим завданням є організація ринку палива, оскільки переведення котелень на тверде паливо спричинило ріст цін на дрова. Зокрема, відновлення роботи Шумського торфобрикетного заводу. Фактично організаційні питання вирішені,є розуміння з боку Міністерства енергетики України. На часі з міна керівника підприємства».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Вінничині стан виплати ...

КОМЕНТАРІ