На Тернопіллі оглянули стан підготовки дитячих оздоровчих закладів до оздоровчого сезону

На Тернопіллі оглянули стан підготовки дитячих оздоровчих закладів до оздоровчого сезону

01.04.15 08:52 0 665
Перевірку стану підготовки дитячих оздоровчих закладів області до оздоровчого сезону здійснили директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур та його заступник – начальник управління у справах сім'ї та молоді ОДА Ігор Чорний під час об'їзду.

Зокрема, як зазначив Ігор Чорний, було обстежено 12 дитячих оздоровчих закладів.

«Наразі здійснюються капітальні ремонти у закладах, які знаходяться на півдні області – це «Збруч» (Борщівський р-н), «Лісова пісня» (м. Борщів), «Ромашка» (Заліщицький р-н), «Лісовий» (Бучацький р-н). У «Лісовому дзвіночку» (Бучацький р-н) придбано басейн. На жаль, у більшості інших закладів навіть не розпочато косметичний ремонт», - підкреслив начальник управління у справах сім'ї та молоді ОДА.

У свою чергу, Віктор Мацикур зазначив, що ймовірно, цьогоріч не відкриється «Гайдарівець» (Шумський р-н).

«Маємо проблему з фінансуванням. Якщо торік з Фонду соціального страхування було виділено 8 млн 149 тис. грн на закупівлю путівок, то цьогоріч такого фінансування не буде. Також у цьому році не передбачено відповідного фінансування з держбюджету АПК. Відтак цього року ми оздоровимо приблизно на 4 тис. дітей менше, ніж торік», - наголосив Віктор Мацикур.

За його словами, виходом із ситуації є виділення субвенції з Державного бюджету на оздоровлення та відпочинок дітей, відповідно до рекомендацій комітетських слухань, що відбулися у Києві.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДАІ Волині роз'яснює ...
Наступна новина: Житомирські дільничні ...

КОМЕНТАРІ