Бути мужніми,сильними і здоровими тернопільські гімназисти вчилися у правоохоронців

Бути мужніми,сильними і здоровими тернопільські гімназисти вчилися у правоохоронців

01.04.15 14:47 0 577
Діти повинні бачити у міліціонерові помічника і товариша, - переконані тернопільські правоохоронці, - а створювати такий імідж слід через безпосереднє спілкування. Відтак співробітники обласного управління міліції часто запрошують у гості учнів місцевих шкіл, професійно-технічних училищ, студентів вишів.

Вчора, 30 березня, на екскурсії в обласному управлінні міліції побували школярі з Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка. Діти зізналися, що дуже чекали цього, адже не щодня є можливість завітати у головну будівлю обласної міліції.

Деякими секретами своєї професії поділився із юними гостями Олексій Криворучко. Міліціонер добре знає якими вміннями та навичками повинен володіти правоохоронець, як найкраще підтримувати фізичну форму та сформувати психологічну стійкість до стресових ситуацій, адже є начальником сектору професійної підготовки управління кадрового забезпечення обласного управління міліції.

- Найперше, що хотів донести дітям – це те, що у будь-якій життєвій ситуації потрібно бути обачними та відповідальними, - розповідає Олексій Криворучко. - У жодному разі не довіряти незнайомцям, не підходити й не розбирати предмети, призначення яких вони достеменно не знають, адже в області досить часто знаходять небезпечні раритети часів війни. Вони повинні засвоїти: потрапив у небезпечну ситуацію – негайно телефонуй у міліцію.

Разом із правоохоронцем учні побували у тирі та спортзалі, де саме тренувалися міліціонери, а також дізналися історію правоохоронного відомства краю у музеї.

Олексій Криворучко добре знає, аби зацікавити дітей розповіді не достатньо, тому й влаштував для них справжній інтерактив. Школярі на собі відчули вагу міліцейських засобів захисту, зблизька роздивилися зразки навчальної зброї та навіть позмагалися з міліціонером у силі та спритності.

Йдучи на екскурсію в обласне управління міліції, школярі хотіли пізнати щось нове та небуденне й їхні сподівання справдилися.

- Ми дуже дякуємо міліціонерам, що відчинили нам свої двері, - ділиться враженнями школярка Вікторія Василик. – ми дізналися дійсно багато цікавого і корисного.

На прощання міліціонер побажав юним гостям рости здоровими та відважними, а тим, хто закінчивши школу, відчує покликання стати на варті законності і порядку, порадив вступати у міліцейські виші.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ