«Українську книгу – Донбасу!»

«Українську книгу – Донбасу!»

01.04.15 13:27 0 630
З ініціативи голови Тернопільської обласної ради Василя Хомінця з 1 по 30 квітня в області триватиме акція «Українську книгу – Донбасу!» із збору україномовних книг для дітей та молоді Сходу України.

У зверненні голови обласної ради Василя Хомінця, зокрема, йдеться:

«Шановні видавці, директори книгарень, небайдужі жителі Тернопільщини!

Донбас потребує української книги! На Сході бракує доступної, правдивої інформації і про нашу історію, і про визвольні змагання українського народу та україномовної літератури загалом.

Це підтверджують й українські захисники, які нині перебувають на Донбасі та часто спілкуються із школярами та молоддю – потреба в українській книзі там є надзвичайно великою. Є і попит.

Проросійська пропагандистська машина робить усе, щоб молоде покоління Донбасу втрачало свою національну ідентичність. Протистояти цьому може українська книга!

Звертаюся до Вас і до кожного тернополянина з проханням та закликом – усією громадою зібрати та передати на схід книги українською мовою – казки, нариси про легендарних героїв визвольних змагань, історичну, художню, пізнавальну та наукову літературу, дослідження про наші традиції та звичаї тощо.

Ми зобов'язані допомогти нашим юним мешканцям Донбасу відчути себе невід'ємною частинкою великої, гордої, духовної та високоінтелектуальної нації. І це може зробити книга. Адже лише освічене, виховане у дусі національних чеснот покоління забезпечить завтрашній день нашої держави, спадковість культури, передачу гуманістичних цінностей з покоління в покоління.

Зібрана література буде передана у дитячі садочки, школи та інші навчальні заклади Донеччини та Луганщини, поповнить місцеві бібліотечні фонди.

З повагою

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець»

Координує збір української книги для мешканців Донбасу Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Працівники ...

КОМЕНТАРІ