Учителів просять обрати найкращі підручники для учнів 4-х і 7-х класів

Учителів просять обрати найкращі підручники для учнів 4-х і 7-х класів

02.04.15 13:21 0 620
Колегія Міністерства освіти та науки України вирішила подати на вибір учителів усі оригінал-макети підручників для учнів 4-х і 7-х класів. Конкурсний відбір для вчителів продовжено включно до 30 квітня 2015 року.

У міністерстві зазначили, що метою допуску всіх оригінал-макетів підручників до конкурсного відбору є справедливе завершення конкурсу, збереження його головного ресурсу та цінності – довіри вчителів і громадян.

Як відомо, упродовж трьох місяців кожен громадянин мав змогу стежити за перебігом конкурсу та контролювати прозорість відбору нових підручників. Однак, попри таку демократичність і максимальну відкритість, під час проведення конкурсу проявилася проблема якості частини експертних висновків.

«На жаль, частина експертних висновків виявилися і недобросовісними, і нефаховими; їхні автори знехтували своєю репутацією. Відповідно до ключової умови конкурсу – відкритості до громадян – всі без винятку скановані експертні висновки є у вільному доступі на сайтах МОН та Репозитарію, і кожна людина може дати їм та їхнім авторам оцінку», – зазначили у Міносвіти.

Члени Колегії МОН вирішили звернутися до кожного вчителя з проханням відповідально поставитися до вибору підручника.

«Шановні вчителі! Переконливо просимо вас, наших головних партнерів у проведенні демократичного та відкритого конкурсу, максимально відповідально поставитися до відбору нових підручників. Це має бути винятково ваша думка і винятково ваш вибір, адже саме вам і дітям, яких ви навчаєте, працювати за цими підручниками. Ви маєте добру нагоду без жодного зовнішнього тиску зробити так, щоби на учнівських партах опинилися ті підручники, що сприятимуть успішному навчанню і вихованню наших дітей. Віримо, що ви чесно і професійно виконаєте цю місію», – йдеться у зверненні Міністерства освіти і науки України до вчителів, які беруть участь у конкурсному відборі підручників для 4-х і 7-х класів.

Нагадуємо, що для використання сервісу вчителям необхідно відкрити репозитарій і перейти на сторінку «КОНКУРС ПІДРУЧНИКІВ». У цьому розділі розміщено необхідну інформацію та відео, що демонструє, як знайти і переглянути запропоновані для відбору підручники.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ