Джамала на зустрічі з переселенцями у Львові закликала не втрачати надії

Джамала на зустрічі з переселенцями у Львові закликала не втрачати надії

02.04.15 09:51 0 575
Кримськотатарська співачка Джамала на зустрічі з переселенцями у Львові закликала їх не втрачати надії.

Як передає кореспондент , співачка розповіла, що сама також є переселенкою, оскільки живе в Києві з кримською пропискою і розуміє, що це означає – покинути свою домівку. Сама вона була в Криму ще в серпні минулого року.

За словами Джамали, вона на собі теж відчула певні труднощі, з якими стикаються переселенці: «Коли я хотіла переказати якісь гроші своїй матусі і ще там щось зробити, мені в банку сказали, що не можуть цього зробити, тому що зараз усі операції з окупованими територіями не працюють».

Водночас співачка хвилюється за родину, яка залишилася в Криму. «Мені тут легко і вільно говорити, тому що ви всі рідні мені, тому що ви мене розумієте. А там все ж таки складно говорити відверто. Моя мама вчора дуже плакала з приводу того, що закрили ATR. Я чотири дні тому була на Майдані в його підтримку. Але все-таки закрили кримськотатарський канал, закрили перше українське радіо Meydan. І це дуже сумно, бо це був такий оберіг, який зберігав кримськотатарську культуру. Це дуже важливо, тому що зараз молодь може забути кримськотатарську мову», – сказала Джамала.

«Я розмовляю у житті російською, але розмовляю виключно українською мовою, тому що я вважаю за потрібне знати мову держави і розмовляти українською мовою. І кримськотатарською, і російською, і англійською мовою теж. Це тільки робить нас усіх більш освіченими, людьми світу. Щоб ми не були обмеженими тільки українським. Так, ми зараз одягаємо вишиванки, ми дуже патріотичні, співаємо гімн. Але не тільки цим (займатися, – ред.). Ми повинні бути до себе дуже вимогливими. Якщо ми робимо музику, то це має бути дуже якісна музика. Якщо ми робимо кіно, це повинно бути дуже якісне кіно. Якщо ми не будемо розвиватися як культурна нація, ми нічого не досягнемо», – наголосила вона у коментарі журналістам.

Також співачка додала, що переселенцям потрібно надавати моральну підтримку, і розповіла, що до річниці депортацію кримських татар вона випустить нову пісню – «Шлях додому».

Відповідаючи на питання про те, як її друзі-музиканти з Росії ставляться до її позиції щодо подій в Україні, Джамала відповіла, що її це якось не хвилює. «Я в себе вдома і борюся за свій дім», – сказала вона.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині триває ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ