Метою Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року є підвищення якості життя та добробуту населення (+фото)

Метою Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року є підвищення якості життя та добробуту населення (+фото)

02.04.15 12:56 0 706
На цьому наголосив 1 квітня під час прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА директор департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик.

«Згідно Стратегії -2020, покращення якості життя та добробуту населення Вінниччини має відбуватись на основі реалізації обґрунтованих структурних реформ,зростання конкурентоспроможності економіки області, впровадження інноваційно-інвестиційної моделі сталого розвитку на сучасній технологічній основі,комплексного економічного і соціального розвитку міст, районів, селищ і сіл області, розвитку громадянського суспільства, підтримання стабільного та задовільного стану навколишнього природного середовища»,- повідомив посадовець.

Він також пояснив, представникам ЗМІ чому виникла необхідність розробки нового варіанту Стратегії регіонального розвитку до 2020 року (адже існуючий варіант документа був затверджений ще у листопаді 2013 року рішенням 18 сесії обласної ради 6 скликання).

Олександр Якубик підкреслив: «Відповідно до розпорядження голови ОДА від 29 січня 2015 року № 56 створено робочу групу з приведення стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року у відповідність із Державною стратегією регіонального розвитку до 2020 року. Необхідність підготовки нового проекту Стратегії викликана зміною зовнішніх та внутрішніх умов, в яких відбувається розвиток регіону. Зокрема, - підписання Україною угоди з ЄС,початок процесу децентралізації, анексія Криму, військові дії на Сході».

За його словами, над доопрацюванням Стратегії – 2020 працювали 44 фахівці, серед яких науковці-економісти, керівники профільних департаментів та управлінь ОДА, представники депутатського корпусу обласної Ради, керівники підприємств, представники всіх вищих навчальних закладів області, спеціалісти з координації міжнародних проектів. В процесі роботи групи було надано багато слушних пропозицій, які враховану у проекті Стратегії.

Ознайомитись із проектом «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року», який включає в себе 9 розділів і 9 додатків (конкретні проекти із реальними джерелами фінансування) можна на сайті облдержадміністрації.

http://www.vin.gov.ua/web/vinoda.nsf/web_alldocs/Doc%D0%9B%D0%9C%D0%9B%D0%A79TEHE2

Кожен користувач, ознайомившись з матеріалами, може внести свої пропозиції, після чого проект буде презентований на засіданні громадської ради при ОДА та розглянутий на профільних постійних комісіях обласної Ради.

У разі схвалення проекту «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року» головою облдержадміністрації, він буде винесений на затвердження чергової сесії обласної Ради (згідно плану - у червні 2015 року).

Проте, зауважив Олександр Якубик, що документ все-одно буде удосконалюватись та приводитись у відповідність до викликів часу.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ