На Вінничині про зміни в призначенні пенсій на пільгових умовах та за вислугу років

На Вінничині про зміни в призначенні пенсій на пільгових умовах та за вислугу років

02.04.15 08:01 0 570
За інформацією головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, з квітня 2015 року поетапно збільшується вік жінок, необхідний для призначення пенсій на пільгових умовах:

- з 45 до 50 років, які народилися після 01.04.1970; (список №1 особливо шкідливі та особливо важкі професії й роботи, затверджені Кабінетом Міністрів України);

- з 50 до 55 років жінки, які народилися після 01.04.1965 (список №2 - (трактористи-машиністи; доярки, свинарки, зайняті на вирощуванні тютюну; робітниці текстильного виробництва; водії міського пасажирського транспорту).

Даний процес відбуватиметься поступово протягом 10 років – кожного року на 6 місяців. Зазначена зміна є необхідністю узгодити пільговий пенсійний вік жінок із загальним пенсійним віком для жінок, який поетапно змінюється, починаючи з 1 жовтня 2011 року. Також поетапно на 6 місяців за рік змінюється загальний стаж роботи для призначення пенсій на пільгових умовах. При цьому необхідна тривалість пільгового стажу залишається без змін.

Крім того, на 5 років поступово протягом 10 років на 6 місяців за рік змінюється тривалість загального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за вислугу років для окремих категорій працівників, зокрема: робітників локомотивних бригад, польових геологорозвідувальних робіт, лісозаготівель і лісосплавів, плавскладу флоту, працівників освіти та охорони здоров'я, артистів тощо. Умови призначення пенсій за вислугу років в частині тривалості раніше набутого спеціального стажу залишаються незмінними. Наприклад: вчитель, лікар, які на 1 квітня 2015 року відпрацювали по 25 років, зможуть у будь-який час після звільнення з роботи скористатись своїм правом та призначити пенсію за вислугу років.

Зміни умов призначення пільгових пенсій та пенсій за вислугу років торкнуться лише нових пенсіонерів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ