Вінничина: «Підвищення обізнаності громадянського суспільства,релігійних громад та громад,які дотримуються певних переконань» (+фото)

Вінничина: «Підвищення обізнаності громадянського суспільства,релігійних громад та громад,які дотримуються певних переконань» (+фото)

02.04.15 09:19 0 598
Під такою назвою у конференц-залі галереї «Інтер Шик» відбувся дводенний семінар, що проходив за ініціативи Бюро Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з Демократичних Інститутів та Прав Людини (БДІПЛ).

Захід відбувся в рамках реалізації ОБСЄ/БДІПЛ в Україні проекту, який направлений на зміцнення безпеки релігійних громад та інших груп в Україні. Проект передбачений для співпраці та укріплені діалогу з органами влади, громадськістю, релігійними організаціями, представниками правоохоронних органів.

За результатами попереднього візиту представників ОБСЄ/БДІПЛ в Україну у січні – лютому 2015 року, Вінницьку область спільно з Черкаською вибрано одним із пілотних регіонів для проведення зазначеного проекту.

У стартовому семінарі, в рамках даного проекту, взяло участь близько 20 осіб, зокрема: представники релігійних організацій УПЦ, РКЦ, ЄХБ, Свідків Єгови, мусульман та іудеїв м. Вінниці, члени громадських організацій.

Заняття проведено у формі тренінгу тренерами - експертами від БДІПЛ російською та англійською мовами з наданням синхронного перекладу.

Пріорітетними питаннями було наступне:

1) Визначення понять «релігія» і «переконання», а також «дискримінація», «нетолерантність», «злочини на ґрунті ненависті та релігійної нетерпимості»;

2) Міжнародні стандарти в галузі свободи релігії або переконань;

3) Міжнародні зобов'язання держави в галузі забезпечення, захисту і просування права на свободу релігії або переконань;

4) Огляд національного законодавства України з питань свободи релігії та віросповідання;

5) Методи попередження та протидії дискримінації, нетолерантності та злочинів на ґрунті ненависті, зокрема скоєних на релігійній основі.

В той же час, представники релігійних організацій неоднозначно сприйняли стиль і методи проведення даного семінару.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопілля: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ