Волинь: прокуратура проти навчання дітей у

Волинь: прокуратура проти навчання дітей у "класах-комплектах"

02.04.15 16:34 0 572
Прокурор Старовижівського району звернувся до Волинського окружного адміністративного суду з позовом, аби визнати протиправним та скасувати розпорядження голови Старовижівської районної державної адміністрації про створення у 19 загальноосвітніх школах району 20 "класів-комплектів" із учнів 1-4 класів.

Прийняттям цього розпорядження було порушено права учнів шкіл району на належні умови для здобуття повної загальної середньої освіти.

Відповідно до вимог Закону України «Про загальну середню освіту», у загальноосвiтнiх навчальних закладах, розташованих у селах та селищах, кiлькiсть учнiв у класах визначається демографiчною ситуацiєю, але повинна становити не менше п'яти осiб. При меншiй кiлькостi учнiв у класi заняття проводяться за iндивiдуальною формою навчання.

Згідно ж із розпорядженням голови райдержадміністрації, у школах Старовижівщини було створено "класи-комплекти", відтак у одному класі у школі змушені були навчатися один другокласник та троє чотирикласників, як у селі Сьомаки, або двоє першокласників та четверо третьокласників, як у селі Сукачі. У ЗОШ села Лютка в одному такому "комплекті" вчилися першокласник, два другокласника та двоє учнів четвертого класу.

Волинським окружним адміністративним судом позов прокуратури задоволено. Розпорядження голови Старовижівської РДА щодо створення в школах району "класів-комплектів" скасоване.

Зауважимо, що створювали "класи-комплекти" не лише на Старовижівщині. Цьогоріч, аби визнати протиправними та скасувати розпорядження голів РДА про створення таких класів, органами прокуратури області подано до суду 9 позовів. Два з них уже задоволено.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині 5-річна ...

КОМЕНТАРІ