У Волинській області прокуратура вимагає від підприємця звільнити приміщення дитсадка,яке використовується не за призначенням

У Волинській області прокуратура вимагає від підприємця звільнити приміщення дитсадка,яке використовується не за призначенням

02.04.15 14:46 0 585
Прокурор Маневицького району звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом, аби визнати недійсним договір оренди приватним підприємцем частини приміщення дитячого садочка у селі Чорниж та зобов’язати бізнесмена звільнити це приміщення.

Договір оренди нежитлового приміщення плошею 46 м² на першому поверсі дитячого садочка був укладений між Чорнижівською сільською радою та приватним підприємцем у червні 2012 року, а у червні 2014 - пролонгований ще на два роки.

Орендар облаштував у приміщенні магазин господарчих товарів.

Прокурори ж з'ясували, що, надаючи це приміщення в оренду, сільська рада порушила вимоги Закону України «Про оренду державного та комунального майна», не провівши конкурс на право оренди цього майна та не зазначивши у договорі низки істотних умов його оренди.

Окрім того, у сільраді "забули", що використовувати приміщення закладів освіти не для здійснення освітньої діяльності - заборонено.

Наразі позов прокуратури перебуває на розгляді у суді.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Вінничина: цьогорічний ...

КОМЕНТАРІ