Школярі Луцька зустрічали птахів

Школярі Луцька зустрічали птахів

02.04.15 17:48 0 710
У Луцькій гімназії №18 стартувала загальноміська акція “Допоможемо птахам”.

Радник міського голови Борис Сорока розповів, щороку з ініціативи відділу екології Луцької міської ради у нашому місті у перші дні квітня учні міських шкіл за допомогою дорослих виготовляють та розвішують у парках, скверах, на пришкільних територіях будиночки для перелітних птахів. Це потрібно робити для того, щоб у наших скверах оселялися і розмножувалися птахи, адже вони не тільки знищують шкідливих комах, а й збагачують фауну нашого світу. “Кожен хоче насолоджуватися співом солов'я, довідатися скільки літ накує зозуля, милуватися красивими лебедями, які кілька років поспіль зимують у ставках на околицях Луцька. Робота зі збереження та охорони фауни рідного краю в місті є системною. З метою допомоги птахам в складний зимовий період вже вкотре було організовано підгодівлю лебедів на технологічних ставках міських очисних споруд”, - поінформував Борис Сорока.

Розпочалася акція музично-літературною композицією, яку учні гімназії №18 приурочили Міжнародному дню птахів, що відзначається 1 квітня. Учасники народного фольклорного колективу “Калиновий цвіт” показали старовинний обряд закликання птахів, виконали веснянки та гаївки. Діти у віршах та піснях розповідали про значення птахів у нашому житті, підготували пізнавальну вікторину про пернатих. А тих, хто правильно відповідав на запитання, частували обрядовим печивом, яке мало форму жайворонків.

Потому учні та вчителі гімназії №18 винесли на шкільне подвір'я власноруч виготовлені шпаківні. А от чіпляли до дерев штучні гнізда дітям допомогли працівники управління МНС у Волинській області.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ