Волинська область: рятувальники перевірили готовність лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду

Волинська область: рятувальники перевірили готовність лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду

02.04.15 14:07 0 609
31 березня працівники Управління ДСНС в області та Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства завершили перевірку готовності лісових господарств до пожежонебезпечного періоду 2015 року.

Під час перевірки основну увагу звертали на організаційні та плануючі заходи щодо підготовки лісогосподарських підприємств до пожежонебезпечного періоду, організацію чергувань в лісгоспах та лісництвах, технічний стан пожежної техніки та обладнання для гасіння лісових пожеж, комплектацію лісопожежних станцій і пунктів скупчення протипожежного інвентарю.

Встановлено, що в лісогосподарських підприємствах області розроблені необхідні плани організаційно-технічних заходів щодо запобігання та боротьби з лісовими пожежами, видані накази про закріплення водіїв за пожежними автомобілями та про підготовку до початку пожежонебезпечного періоду. Також розроблені та затвердженні інструкції взаємодії з місцевими підрозділами УДСНС в області та заключені відповідні угоди щодо гасіння пожеж в лісах та торфяниках. В усіх лісогосподарських підприємствах області організовано чергування водіїв та відповідальних чергових на лісопожежних станціях, підготовлена документація щодо організації роботи диспетчерської служби у лісгоспах і лісництвах.

Крім того, здійснено підготовку пожежної та пристосованої для гасіння лісових масивів техніки, пожежні автомобілі укомплектовані пожежно-технічним обладнанням та шанцевим інструментом для боротьби з вогнем в лісах.

На в державних лісгоспах нараховується 18 лісопожежних станцій, на яких зосереджено 41 відомчий пожежний автомобіль, 21 мотопомпа, понад 20 цистерн для підвозу води та пожежний модуль. Окрім того, у кожному лісгоспі та лісництві створено та укомплектовані необхідним реманентом пункт скупчення протипожежного інвентарю для гасіння лісових пожеж.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В обласному центрі ...

КОМЕНТАРІ