В Житомирській області рятувальники ліквідували займання грубих кормів у приватному секторі та загасили 2 гектари палаючої сухої трави

В Житомирській області рятувальники ліквідували займання грубих кормів у приватному секторі та загасили 2 гектари палаючої сухої трави

02.04.15 17:14 0 638
31 березня о 15:47 на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини Новоград-Волинського району надійшло повідомлення про займання 2-х тюків сіна та 2-х копиць соломи в селі Нова Романівка. До служби порятунку «101» зателефонувала сусідка, яка першою помітила пожежу.

На момент прибуття бійців ДСНС місцеві жителі за допомогою підручних засобів вже розпочали гасіння палаючих тюків. Спільними зусиллями рятувальників та односельців вже о 16:05 пожежу вдалося локалізувати та не допустити перекидання полум’я на поруч розташовані житлові будинки, хоча за умов вітряної погоди така загроза існувала. О 19:10 пожежа була повністю ліквідована. Вогнем знищено близько 5т сухого запасу.

Не виключено, що займання могло статися через необережне поводження з вогнем. Однак остаточна причина наразі встановлюється.

Зважаючи на досвід у ліквідації пожеж у весняний період, рятувальники застерігають не використовувати відкритий вогонь у місцях складування кормів, соломи, для підсвічування на горищах та інших місцях. А також слідкувати за справністю електропроводки. За умов вітряної погоди вкрай небезпечно кидати у траву, на узбіччя непогашені недопалки, а також розводити багаття, оскільки найчастіше це обертається займанням легкозаймистих дерев’яних господарських споруд, сухих кормів та нищівними пожежами в екосистемах.

Зокрема, увечері 31 березня рятувальники Житомирського району виїхали на виклик до села Вигода, де на полі на землях запасу Садківської с/р горіла суха рослинність на площі 2 гектари. Вже за 10 хвилин бійцям ДСНС вдалося запобігти поширенню полум’я, а ще за півгодини їх зусиллями пожежа була повністю ліквідована. Загалом цього річ в екосистемах сталося близько 200 пожеж сухої трави. Вогнем пройдено майже 400 гектарів сухостою.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ