В Житомирській області за добу рятувальники ліквідували 4 пожежі у житлових та господрчих будівлях,частина з яких сталася через пічне опалення

В Житомирській області за добу рятувальники ліквідували 4 пожежі у житлових та господрчих будівлях,частина з яких сталася через пічне опалення

02.04.15 09:32 0 668
31 березня о 13:35 на пункт зв’язку 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Любар надійшло повідомлення про пожежу в літній кухні, що в селі Борушківці.

По прибуттю вогнеборців до місця виклику було встановлено, що вогнем охоплено дах споруди. Завдяки оперативним діям пожежу було локалізовано вже о 14:07, а повністю ліквідовано о 14:57. Внаслідок події вогнем знищено лише дах будівлі. Саму ж кухню вдалося врятувати.

Як з’ясувалося згодом, власниця розтопила грубку та пішла займатися домашніми справами. Повернувшись, жінка побачила пожежу. Ймовірною займання сталося внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Так як димар весь в тріщинах, а на горищі зберігалося сіно, яке скоріше за все і зайнялося.

Через пічне опалення цього дня о 17:28 сталася пожежа ще в одній літній кухні в селі Чернявка Червоноармійського району. Цього разу вогнеборцям вдалося врятувати від займання житловий будинок, який знаходиться на відстані близько 5-ти метрів від осередку загоряння. Проте вогонь встиг знищити покрівлю.

Крім того за добу вогнеборці ще два рази виїздили на гасіння пожеж у житловому будинку в селі Голубіївка Коростишівського району та господарчій будівлі, що в селі Піски Житомирського району.

Внаслідок пожеж загиблих та травмованих немає. Всі обставини подій встановлюються фахівцями.

Шановні мешканці області! Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає вас неухильно дотримуватися наступних правил пожежної безпеки під час обігріву власного житла.

Основними вимогами до опалювальних печей є:

- печі повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій;

- слід оглянути зовнішній стан печі, димових труб на наявність тріщин;

- дверцята топки і піддувала мають бути справними;

- на підлозі під топковими дверцятами необхідно прибити металевий лист розмірами 50×70 см;

- усі димові труби та стіни на горищі, в яких проходять димові канали, мають бути заштукатурені й побілені;

- золу та шлак, що видаляють із топки, необхідно заливати водою і виносити в спеціально відведені місця;

- очищати димарі і печі від сажі слід перед початком опалювального сезону і не рідше одного разу на три місяці.

Категорично забороняється:

- залишати печі, що топляться, без нагляду, а також доручати нагляд за ними дітям;

- застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини (бензин, гас і т.п.);

- сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;

- розташовувати горючі речовини перед піччю;

- закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо;

- допускати до експлуатації несправні печі.

Пам’ятайте! Суворе дотримання таких нескладних правил — запорука вашої безпеки!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Буковинські дільничні ...

КОМЕНТАРІ