Житомирська область: за добу піротехніки ДСНС знищили 2 артснаряди часів війни

Житомирська область: за добу піротехніки ДСНС знищили 2 артснаряди часів війни

02.04.15 12:37 0 570
31 березня одразу 2 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло до новоград-волинських рятувальників. Перший дзвінок на пункт зв’язку 10-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Новоград-Волинський зафіксовано із с. Гульськ.

Юнак, який сповістив надзвичайників про знахідку, розповів, що катався селом на мотоциклі. За кілька метрів від альтанки, розташованої в лісі, він помітив яму та розкидану навколо неї землю. З цікавості юнак під’їхав туди і побачив на поверхні землі викопаний підозрілий предмет. Рятувальники, які прибули до місця виклику ідентифікували знахідку як артилерійський снаряд калібру 152 мм часів минулої війни.

Інший виклик надійшов із с. Пилиповичі. Там місцевий житель захоплюється збиранням різноманітних монет. Виконуючи пошукові роботи, неподалік від кладовища він відкопав невідомий предмет. Чоловік припустив, що ця знахідка із арсеналу військових боєприпасів. Однак селянин повів себе неприпустимо. Він забрав знахідку і приніс до себе додому. Лише потім повідомив про це фахівців ДСНС. Останні, оглянувши предмет встановили, що це ніщо інше як артилерійський снаряд калібру 76 мм часів минулої війни.

Крім того минулої доби, піротехніки знищили 2 артснаряди виявлені у с. Головенка та Корчак Житомирського району.

Враховуючи збільшення кількості виявлених ВНП рятувальники Житомирщини звертаються до населення! Перш за все не повторюйте помилок, на кшталт – принести боєприпаси додому чи куди-інде з місця їх виявлення. Помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101». Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси. Самостійно не переносьте та не перекочуйте їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети в металобрухт. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ