У Львівській області свободівці у Бродівській міській раді розкритикували звіт міського голови

У Львівській області свободівці у Бродівській міській раді розкритикували звіт міського голови

02.04.15 14:40 0 636
31 березня 2015 року на сесії Бродівської міської ради депутати фракції ВО "Свобода" під час розгляду звіту міського голови Анатолія Белея гостро розкритикували його роботу. Зокрема, вони наголосили, що навіть саме звітування відбувається із порушенням законодавства.

За словами голови фракції ВО "Свобода" у Бродівській міській раді Віктора Горішнього, звіт винесли на сесію без попереднього розгляду в постійній комісії, окрім цього, виконавча влада не підготувала програму соціально-економічного та культурного розвитку міста Броди за 2014-2015 роки, не подала її на затвердження ради, відповідно й не звітувала про виконання цієї програми, що є порушенням Закону "Про місцеве самоврядування".

Як зазначали свободівці у запитаннях та коментарях, у звіті немає інформації стосовно організації роботи громадських вбиралень, стоянок громадського транспорту, здійснення контролю за пасажирськими перевезеннями, діяльності комунального підприємства "Бродівський ринок".

Депутати фракції мали багато зауважень, зокрема, щодо стану бомбосховищ в м.Броди, наявності резервних генераторів на КП "Бродиводоканал", стану й ремонту автодоріг, грейдерування вулиць з гравійним покриттям.

У звіті міський голова замовчав, як за його дорученням було знищено частину саду на території пам'ятки архітектури "Бродівський замок" та що досі не скасовано, а лише призупинено рішення про встановлення на цьому місці МАФів та інше.

"У що перетворилася історична частина Бродів, в якій будинки є пам'ятками архітектури та складають архітектурні ансамблі? За останні роки їх спотворили власники квартир верхніх поверхів, які почали вибудовувати мансарди, схожі на курники. Міська влада не перешкоджає будівництву таких конструкцій. Але ми повинні зберегти автентичність історичної частини міста для нащадків. Будинки ХVII-XVIII ст. пережили багато катаклізмів, вистояли навіть в "бродівськомі котлі", але не витримали свавілля чиновників та їх несмаку", - зазначає Віктор Горішній.

Депутати вважають, що діяльність міського голови суперечить принципам гласності та відкритості. Важливі проблеми міста він не виносить на громадське обговорення, щоб люди могли висловити свої пропозиції. Зокрема, якщо було б належне громадське обговорення містобудівної документації, не виникла б конфліктна ситуація на вул. Полуботка, де міська влада зумисне розпалює протистояння між мешканцями.

На завершення депутати зауважили, що бодай раз на рік міський голова має звітувати перед громадою на відкритій зустрічі, як того вимагає "Закон про місцеве самоврядування".

На цьому ж засіданні свободівці виголосили низку депутатських запитів, зокрема про впорядкування прилеглої території відділу РАЦС, про виділення матеріальної допомоги учаснику бойових дій на сході, про відновлення на дорожньому покритті пішохідного переходу в районі кварталу вул. Заставки, щодо перерахунку тарифів за теплопостачання за березень місяць 2015 року. Всі запити було підтримано більшістю депутатського корпусу.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ