У Рівненській області вимушених переселенців влаштовують на роботу

У Рівненській області вимушених переселенців влаштовують на роботу

02.04.15 17:28 0 879
У Рівненському районному центрі зайнятості завжди готові допомогти вимушеним переселенцям. Нещодавно за сприяння працівників центру Елона Шеффер із міста Сєверодонецьк, що в Луганській області, отримала постійну роботу.

Покинувши рідні домівки, вимушені переселенці зі Сходу їдуть хто куди, аби подалі від війни. І Рівненський район теж приймає цих знедолених людей. Однак приїхати кудись — це півсправи, найскладніше почати все з чистого аркуша — знайти житло та роботу. А для цього, принаймні, потрібно «стукати у двері», адже тільки тоді їх обов'язково відчинять.

Влітку минулого року Елона Шеффер переїхала з Сєверодонецька до Рівненського району і оселилася в селі Малий Шпаків. У серпні 2014 року зареєструвалась у Рівненському районному центрі зайнятості як безробітна. Жінка звернулась за допомогою в пошуку роботи до начальника відділу Любові Путрі.

Розуміючи, з якими життєвими проблемами стикаються переселенці, Любов Путря активно зайнялася пошуком роботи для Елони. Разом із переселенкою фахівець центру зайнятості підбирала вакансію швачки та кравця, оскільки в Северодонецьку жінка працювала за цією робітничою професією.

На жаль, Елону шокував низький рівень заробітної плати швачки в нашому регіоні. Однак, не маючи іншого вибору, жінка в грудні 2014 згодилася на організоване центром зайнятості стажування на ПП «Ф»МІС». А вже у січні 2015 року, після адаптації до нових умов роботи та знайомства з колективом, переселенка була працевлаштована швачкою в ПП «Ф»МІС».

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині водій «під ...
Наступна новина: Школярі Луцька зустрічали ...

КОМЕНТАРІ