Тернопільські міліціонери перевіряють законність діяльності волонтерів організації "Промінець надії"

Тернопільські міліціонери перевіряють законність діяльності волонтерів організації "Промінець надії"

02.04.15 13:16 0 613
Машину з донецькими номерами зупинили у Тернополі працівники державтоінспекції. При перевірці документів з'ясувалося, що пасажири та водій - мешканці Одещини. Усі були у стані алкогольного сп'яніння. Компанія поводилася зухвало, стверджуючи, що вони представники волонтерської організації «Промінець надії», яка зареєстрована у Чернівцях.

При огляді правоохоронці виявили різноманітну документацію, серед якої чисті бланки актів та звітів.

Вилучили міліціонери скриньки та трьохлітрові банки для пожертв. Окремо зберігалися папки з переліком усіх магазинів, заправок, аптек та інших громадських місць з кожного району області, по яких волонтери збирали допомогу. Це, кажуть слідчі, тисячі закладів на території всієї Тернопільської області.

Троє волонтерів-чоловіків знімали будинок у Великих Гаях. Розмовляючи з правоохоронцями, вони путалися в показах та свідченнях, неодноразово змінювали відповіді на одні й ті ж питання.

Спочатку казали, що приїхали на Тернопільщину до знайомих. Через деякий час стверджували, що уже місяць тут збирають гроші для хворих дітей, а усі пожертви передають у центральний офіс в Чернівці.

Неоднозначні відповіді у підозрюваних і щодо кількості зібраних пожертв та методи передачі грошей. Сум вони не пам'ятають і як саме перераховували кошти у них також кілька версій.

За словами одного з волонтерів, востаннє він передав близько десяти тисяч гривень керівнику організації. За номером гарячої лінії «Промінця надії» правоохоронцям повідомили, що очільниця уже більше тижня за межами України.

З'ясували правоохоронці, що так-звані волонтери з кожної скриньки чи банки брали собі у якості зарплати по 5 відсотків від усієї суми.

Подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 частиною 1 ККУ - шахрайство. Триває слідство.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Метою Стратегії ...
Наступна новина: Учителів просять обрати ...

КОМЕНТАРІ