Тернопілля: в області підвищуватимуть правову освіту населення

Тернопілля: в області підвищуватимуть правову освіту населення

02.04.15 15:50 0 763
Засідання Тернопільської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з питань правової освіти населення відбулося 31 березня в Тернопільській ОДА під головуванням виконувача обов'язків заступника голови облдержадміністрації Івана Бабійчука.

За його словами, правова культура громадян не є на належному рівні, тому потрібно проводити роз'яснювальну роботу у цьому напрямку та піднімати культуру кожного мешканця області.

«Левова частина випадків правових порушень відбувається через відсутність базових правових знань, - зазначив Іван Геннадійович. – Тому наразі потрібно виробити механізми, які дозволять покращувати правову освіту серед населення та робити громадян юридично грамотними».

Саме з цією метою в області діє Координаційна рада молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції.

«Координаційна рада – це консультаційний орган, що діє при управлінні юстиції та здійснює правоосвітню діяльність. Наразі в раді є 23 юристи різного профілю. Ми працюємо на громадських засадах», - розповів голова координаційної ради молодих юристів у Тернопільській області при Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області Роман Якубовський.

Також він зазначив, що наразі рада активно налагоджує співпрацю з громадськими об'єднаннями, залучає молодих юристів до співпраці, проводить правоосвітні заходи у професійно-технічних навчальних закладах та дитячих будинках інтернатного типу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ