У Хмельницькому відбулися комплексні навчання по запобіганню і ліквідації можливих надзвичайних ситуацій (+)

У Хмельницькому відбулися комплексні навчання по запобіганню і ліквідації можливих надзвичайних ситуацій (+)

02.04.15 08:03 0 604
У тренуваннях, які відбулися на базі Хмельницького національного університету, взяли участь усі екстрені служби міста.

У ході навчань відпрацьовувалися 3 надзвичайні ситуації. Згідно першої легенди, до керівництва університету надійшло повідомлення про загрозу нанесення по місту Хмельницькому авіаційного бомбового удару. З метою убезпечення життя студентів та викладачів, відбулася евакуація близько півтисячі осіб до бомбосховища, розташованого на території університету.

За другим сценарієм, біля центрального входу до одного з корпусів університету було виявлено підозрілу валізу із ймовірною вибухівкою всередині. Доступ до небезпечної зони одразу перекрили спеціальною стрічкою. На місце події прибула слідчо-оперативна група райвідділу міліції та вибухотехніки із Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, які провели огляд і знешкодження підозрілого предмета.

За третьою легендою, під час навчального процесу студенти масово почали скаржитися на погане самопочуття. Одночасно на першому поверсі виявили задимлення невідомого походження. Надзвичайники обстежили об'єкт. Паралельно з приміщення виносили постраждалих і надавали їм медичну допомогу, а відрізаних від виходу осіб рятували за допомогою пожежних драбин та спеціальної надувної подушки — «Кубу життя».

Після закінчення навчань експерти-вибухотехніки розгорнули для студентів пересувну міні-виставку. Серед експонатів — справжні боєприпаси, вибухові пристрої, замасковані в предметах побуту, саморобна вибухівка тощо. Виставка супроводжувалась роз'ясненнями експерта щодо алгоритму дій у разі виявлення підозрілого предмета.

— Найкращий спосіб запобігти виникненню надзвичайних ситуацій — проводити ефективну профілактику, — підсумувала побачене студентка 3-го курсу університету Єлизавета Заруднєва.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ