У Львівській області освітяни Личаківського району взяли участь у Дні цивільного захисту

У Львівській області освітяни Личаківського району взяли участь у Дні цивільного захисту

03.04.15 13:12 0 574
2 квітня у рамках проведення місячника безпеки життєдіяльності на базі спеціалізованої школи № 8 міста Львова відбувся показовий День цивільного захисту серед навчальних закладів Личаківського району.

Згідно плану роботи у навчальному закладі провели загальношкільну лінійку та тематичні уроки з основ безпеки життєдіяльності і цивільного захисту.

Із учнями 5-го класу рятувальники Головного управління ДСНС України у Львівській області та волонтери Центру безпеки міста об’єднання «Самопоміч» провели тренінг «Безпечне місто». Під час заняття дітлахи вивчали основи безпечної поведінки з вогнем та практикувалися у реагуванні на небезпечну ситуацію. Для закріплення вивченого матеріалу дітлахам показали навчальні фільми. Наприкінці уроку діти отримали інформаційні буклети із порадами від Лева-рятувальника щодо пожежної безпеки.

Звуки сирени і оголошення по шкільній системі сповіщення повідомили – у навчальному закладі виникла пожежа, тож почалася термінова евакуація дітей. На щастя, тривога виявилася лише тренувальною. У тренуваннях взяли участь рятувальники, освітяни, представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області та відділу надзвичайних ситуацій Львівської міської ради.

На шкільному подвір’ї дітей очікував пожежно-рятувальний автомобіль й команда рятувальників. Вони показали дітлахам свій бойовий одяг, спеціальне обладнання та розповіли про специфіку роботи. Аби на практиці продемонструвати свої вміння, вогнеборці ліквідували умовну пожежу. Всі дії – максимально наближені до реальності.

Далі у школі розгорнули первинно-евакуаційний пункт, призначений для прийому еваконаселення і своєчасної відправки його до місць розселення, з метою підвищення рівня забезпечення цивільного захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

По завершенню заходу усі керівники навчальних закладів відвідали пожежно-технічну виставку ГУ ДСНС Львівщини. Тут їм розповіли як розвивалася пожежна справа, яким обладнанням користуються вогнеборці та які масштабні надзвичайні ситуацій вони ліквідовували. Окрім цього, у окремому залі освітянам нагадали про страшні наслідки Чорнобильської катастрофи та неоціненну роль вогнеборців у приборканні вогняної стихії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Наймасштабніші об'єкти ...

КОМЕНТАРІ