Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес

Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес

03.04.15 11:51 0 578
1 квітня 2015 року в рамках проекту «Торговельна політика і практика в Україні», який реалізується за фінансової підтримки Уряду Швеції, відбувся семінар «Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес».

Організатори заходу – Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька торгово-промислова палата.

Участь у семінарі взяли представники бізнес-спільноти Хмельниччини, Хмельницької митниці Державної фіскальної служби України, Хмельницькстандартметрології, Хмельницького регіонального центру з інвестицій та розвитку, освітніх закладів регіону.

Відкриваючи захід, В. Пятницький, радник Прем'єр-міністра України, наголосив на можливостях, які відкриває перед українським бізнесом створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

В ході семінару обговорювались процедурні питання налагодження роботи і комунікацій в рамках функціонування СОТ. Представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій висвітлили питання прозорості та передбачуваності торговельної політики, застосування інструментів торговельного захисту, розглянули положення Угоди про асоціацію з ЄС як інструменту впливу на діловий клімат.

О. Бородиня, член громадської ради при Державній митній службі України, президент Ліги «Укршкірвзуттяпром», закликав до дискусії щодо впливу переходу на європейські стандарти на умови роботи українських підприємств.

Завершуючи семінар, І. Бураковський, голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, підсумував переваги та виклики для бізнесу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, наголосивши на першочерговості гармонізації регуляторного середовища.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ