На Хмельниччині вогнеборець у неробочий час врятував на пожежі двох людей

На Хмельниччині вогнеборець у неробочий час врятував на пожежі двох людей

03.04.15 14:35 0 592
1 квітня о 17:49 на пункт зв’язку 5-ї державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир п’ятиповерхового житлового будинку на вул. Червоноармійська в м. Кам’янець-Подільський. Зателефонували сусіди, коли помітили дим із вікон на першому поверсі.

Тим часом, за щасливим збігом обставин, із роботи повертався начальник групи з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту по Кам’янець-Подільському району 2-го державного пожежно-рятувального загону майор служби цивільного захисту Віктор Клюс, який теж побачив дим із вікна. З розмови людей, Віктор Миколайович дізнався, що в оселі, ймовірно, перебувають люди. Рятувальник не став очікувати приїзду пожежного автомобіля і не гаючи дорогоцінного часу, ризикуючи власною безпекою та здоров’ям, вибив скло та потрапив до сильно задимленої квартири через вікно, з якого витягнув 40-річного чоловіка. Після того одразу повернувся назад до оселі, де був ще один чоловік. Вогнеборець вивів кам’янчанина на свіже повітря та передав медикам.

Вже за 4 хвилини до місця виклику прибуло чергове відділення пожежно-рятувального підрозділу. Завдяки злагодженим діям та професійній майстерності рятувальники в складі ланки газодимозахисної служби ліквідували пожежу, чим не допустили розповсюдження вогню всією багатоповерхівкою. Внаслідок пожежі вогнем знищено матрац та речі домашнього вжитку, закопчено стіни й стелю кімнати. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем під час паління.

Зберігши життя кам’янчан, Віктор Клюс із гідністю виконав свій обов’язок, вкотре довівши справедливе твердження, що рятувальник – не професія, а покликання, що обирається лише за волею серця.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 556 вулиць Чернігова ...
Наступна новина: Вже 119 громадян Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ