Фестиваль писанок у Львові відправить півметрову писанку на Схід

Фестиваль писанок у Львові відправить півметрову писанку на Схід

03.04.15 12:57 0 615
У ці вихідні у Львові на площі Музейній стартує V Фестивалю писанок. В рамках заходу митці, аматори, дитячі клуби та організації міста розмальовують півметрові писанки, які складуть експозицію у Галереї мистецьких писанок.

Днями розпочали свою роботу і вихованці Дитячих клубів усіх районів м. Львова. Великодню красуню передадуть на схід України, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначив організатор Фестивалю писанок у Львові Андрій Сидор, з 3 до 19 квітня на пл. Музейній (біля Домініканського собору) просто неба відкриють Галерею писанок, де буде презедставлено понад півсотні півметрових авторських писанок та триметрову арт-писанку.

«Щороку ми долучаємо нових митців, як аматорів, так і майстрів своєї справи. Тож цьогоріч у Галереї писанок можна буде побачити великодні символи від Львівської бізнес-школи УКУ, Навчально-реабілітаційного центру «Джерело», Студії образотворчого мистецтва «СОМ», дитячих клубів міста Львова, переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей, а також митців Іванки Войтович, Євгенії Рябчун-Кабарівської, Оксани Андрущенко, Наталії Черних-Трицятник та інших. У Галереї писанок поряд із експозицією діятиме і Великодня арт-майстерня. Усі охочі, дорослі і діти, зможуть взяти участь у майстер-класах із створення свічок-писанок», – додав Андрій Сидор.

Дитячі клуби поділили писанку на шість різнокольорових сегментів, в кожному з яких юні митці малюють національні обереги.

«Перед Великоднем вихованці дитячих клубів не могли оминути увагою своїх однолітків зі Сходу. Крім вітальних листівок, діти разом розмальовують одну велику писанку, як символ єдності. Хоч вона й розподілена на різні частини, учасників об’єднує спільний мотив – народні обереги. Писанку оздоблюватимуть до кінця тижня, щоб вже наступного передати діткам на Схід», – зазначила координатор дитячих клубів Львова від управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Ольга Каспришин.

Дитячі клуби Галицького району зображатимуть родове дерево як символ єдиного народу. Дитячі клуби Личаківського району – Берегиню як символ єдності народу. Дитячі клуби Сихівського району – квіти як символ родючості землі. Дитячі клуби Франківського району – символи здоров’я і довголіття. Дитячі клуби Залізничного району – пташку щастя як символ вдачі для країни. Дитячі клуби Шевченківського району – дзвіночок як символ народження дітей.

У рамках Фестивалю писанок діє благодійний проект «Добра Справа». Цьогоріч організатори збиратимуть кошти на обладнання палати кардіологічного профілю в І дитячому відділенні ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.

Окрім цього, у дитячих клубах Львова триває школа писанкарства. Створювати головні великодні атрибути навчають в 19 дитячих клубах. Діти мають можливість опанувати як традиційний розпис, так й спробувати створити креативну писанку ? з допомогою декорування бісером, нитками, техніками кракле, декупажу, квілінгу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 1 до 30 квітня у Луцьку ...
Наступна новина: Рекламний хаос у Чернігові ...

КОМЕНТАРІ