На Вінничині надзвичайники навчають дітей та дорослих правил безпеки життєдіяльності

На Вінничині надзвичайники навчають дітей та дорослих правил безпеки життєдіяльності

03.04.15 14:16 0 595
Навчати дітей правильному і безпечному поводженню з вогнем та в разі виникнення надзвичайних ситуацій у побуті потрібно ще з малечку. Саме для цього в дошкільних закладах Літинського району працівники ДСНС проводять різні тематичні заходи, навчально-пізнавальні ігри, конкурси, аби діти ліпше засвоювали навики безпечного життя. Рятувальники розповідають не лише малечі про правила безпеки, а й проводять практичні заняття з вихователями та батьками.

Щоб долучити до уроків безпеки ще й дорослих, 1 квітня в актовій залі Літинського ДНЗ №2 «Віночок» відбулася сімейно-пізнавальна гра для маленьких вихованців та їхніх батьків «Тато, мама, я – рятувальників сім’я».

Як і будь-яке протистояння, ця гра розпочалося для команд із «Домашнього завдання», під час якого кожна команда-учасниця провела самопрезентацію – під час якої представила назву, емблему та девіз команди. Далі учасники змагалися в трьох навчально-практичних естафетах – «До безпечного місця», «Надай першу допомогу потерпілому» та «Збери тривожну валізу». Останнім для учасників був інтелектуальний конкурс, під час якого вони мали дати відповідь на питання та розказати алгоритм дій під час тієї чи іншої надзвичайної ситуації. Ведуча гри, вихователь дитсадка Галина Заремба підготувала для кожної команди різні теоретичні ситуації та запитання, аби не було повторень і щоб кожна команда мала змогу показати усі свої знання.

А щоб підбадьорити команди та членів журі, вихованці дитсадка «Віночок» виконали жваву пісеньку про пожежників та запальний танок, у якому маленькі сміливі рятувальники подолали яскравих жаринок. Загалом, кожну команду-учасницю гучними оплесками та вигуками підтримували вболівальники (діти з їхніх груп), честь яких вони відстоювали.

Після цікавих і напружених конкурсів, долання естафет та теоретичної частини сімейної пізнавальної гри «Тато, мама, я – рятувальників сім’я» журі оголосили переможців. Першість у цій грі здобула команда «Блискавка» з групи «Яблунька», друге місце дісталося команді «Вогнеборці» з групи «Ягідка», а третє почесне місце виборола збірна команда «Рятівники» з групи «Ромашка». Усі учасники отримали запашні короваї та пам’ятні подарунки від Літинського районного сектору ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

За гарне та змістовне проведення заходів із цивільного захисту колектив ДНЗ №2 «Віночок» отримав від пожежно-рятувальної служби подарунок - енциклопедію «Україна – єдина країна».

Не варто забувати, що працівниками пожежно-рятувальної служби заходи такого роду проводяться не лише для дітей, а й для працівників дошкільних навчальних закладів і батьків, які повинні правильно формувати уявлення дітей про небезпеку під час пожежі, пояснювати дітям й навчати їх правильно поводити себе в різних надзвичайних ситуаціях. Але головне завдання кожного з нас - виховувати у дітей почуття відповідальності.

Літинський районний сектор

ГУДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери вилучили у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ