В Житомирській області рятувальники навчили правилам безпеки дітей та дорослих

В Житомирській області рятувальники навчили правилам безпеки дітей та дорослих

03.04.15 13:08 0 560
З метою навчання правилам безпечної поведінки, привернення уваги населення до нелегкої, проте почесної професії рятувальника, 2 квітня на території загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №9 міста Коростишів відбулася громадська Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

До проведення заходу було залучено представників органів влади, районної організації Червоного Хреста України, міліції, газовиків та засобів масової інформації.

За традицією свято розпочалося із виступів організаторів та художніх колективів навчальних закладів. Не дивлячись на різкі перепади погодних умов, на Акції було достатньо людно – учні всіх вікових груп та їхні батьки, а також місцеве населення охоче спостерігали за дійством та активно приймало участь.

Усі бажаючі мали змогу випробовувати свої сили у цікавих конкурсах на кращий малюнок з тематики «Безпечне життя – щасливе майбутнє!». Кожна дитина відобразила в своїй роботі позицію у протидії надзвичайним ситуаціям або зобразила мужню професію рятувальника. У цих нелегких завданнях потрібно було виявити не лише творчість, спритність, але й знання та дотепність.

Разом з тим, фахівці Червоного Хреста України навчили дітей та доросли правилам надання першої медичної допомоги та провели різноманітні конкурси на знання медичної справи.

На останок, надзвичайники залишили найцікавіше… На власні очі глядачі побачили, яку страшну силу містить у собі вогонь, коли бійці ДСНС ліквідовували умовну пожежу. Вогнеборці розповіли дітворі при яких надзвичайних ситуаціях використовують свою техніку та те чи інше спорядження.

- Хочеться вірити, що дана роз’яснювальна робота не буде марною, а подібні заходи стануть своєрідним поштовхом для пізнання глибини такого простого та водночас важливого поняття як БЕЗПЕКА, - зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин.

Наостанок, працівники ДСНС роздали присутнім друковану і сувенірну продукцію, що містила не лише нагадування про необхідність постійно дотримуватись правил безпеки, а й знайомила їх з діяльністю оперативно-рятувальної служби. Подібний захід також рятувальники організували на території Лугинської гімназії ім. В.П. Фількова селища Лугини.

Проведення таких Акцій переконливо засвідчує: живе і неформальне спілкування – найкраща форма навчання правилам безпечної життєдіяльності, значно ефективніша, ніж інші форми навчання. І це ще раз говорить про важливість і цілеспрямованість роботи, яка проводиться ДСНС у справі захисту життя й здоров`я громадян. Адже не тільки професіоналізм, оперативність і сучасна рятувальна техніка потрібні для цього, а перш за все, підтримка й активна участь самих людей – як дорослих, так і юних.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ