Чернівецька область: напередодні Великодня рятувальники нагадали священнослужителям правила безпеки

Чернівецька область: напередодні Великодня рятувальники нагадали священнослужителям правила безпеки

03.04.15 09:02 0 622
Великдень – одне з найбільших християнських свят, під час святкування якого чимало людей відвідуватимуть богослужіння в церквах. В таких випадках завжди існує загроза виникнення пожежі, оскільки громадяни запалюватимуть свічки в храмі. Саме тому, з метою недопущення виникнення пожеж та нещасних випадків з людьми під час святкування Великодня, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області здійснюють інформаційно-роз’яснювальну роботу зі священнослужителями. Така робота проводиться по всій Чернівецькій області. Наприклад, 2 квітня рятувальники спільно з фахівцями Чернівецької обласної організації Добровільного пожежного товариства України відвідали чоловічий монастир Різдва Пресвятої Богородиці «Гореча», що знаходиться по вул. Троянівській обласного центру. З настоятелями церкви та обслуговуючим персоналом працівники Управління провели роз’яснювальні бесіди щодо важливості дотримання правил безпеки, роздали пам’ятки і листівки з основними правилами пожежної безпеки. Особлива увага під час зустрічі із священнослужителями приділялася дотриманню правил безпеки під час проведення богослужінь, коли віруючі масово вирушають до храмів. Окрім роз’яснення основних правил безпеки, рятувальники звернули увагу і на наявність достатньої кількості вогнегасників в церкві та їхню технічну справність. А для того, щоб священики змогли правильно скористатися вогнегасниками у разі необхідності, представники обласної організації ДПТ України продемонстрували як правильно це робити.

Після цього, священики змогли власноруч спробувати ліквідувати умовну пожежу, що надзвичайно важливо, оскільки практичні навики допоможуть закріпити набуті теоретичні знання. Насамкінець зустрічі, працівники обласної організації ДПТ України вручили власноруч розроблені інструкції з питань пожежної безпеки.

«У церкві, які і будь якому іншому місці з масовим перебуванням людей, надзвичайно важливим є безпека громадян. Тому рятувальники Управління проводять такі профілактичні рейди, основним завданням яких є нагадування правил безпеки. Також дуже важливим є готовність священнослужителів до дій у разі пожежі чи іншої надзвичайної події, тому ми разом з обласною організацією ДПТ України проводимо з ними практичні відпрацювання користування вогнегасниками. Завдяки цьому, священики не розгубляться і знатимуть що робити» – сказав заступник начальника Управління підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі на вул. ...

КОМЕНТАРІ